NAORUŽANI ALBANCI UPALI SU U SRBIJU I RAFALIMA HTELI DA IZAZOVU RAT! Svi detalji JEZIVOG PLANA da se izazove HAOS
Umalo okršaj kod Kopnene zone bezbednosti, Foto: Beta, Printscreen/youtube, Printscreen/Google Maps, Ilustracija/Espreso.co.rs

OTKRIVAMO

NAORUŽANI ALBANCI UPALI SU U SRBIJU I RAFALIMA HTELI DA IZAZOVU RAT! Svi detalji JEZIVOG PLANA da se izazove HAOS

Sekunde su nas delile od krvoprolića...

Objavljeno:
Darko Zlojutro

Srbija je juče bila na ivici rata sa Albancima s Kosova, koji su učinili sve da do njega zaista i dođe, kada su upali u selo Rastelica nadomak Kopnene zone bezbednosti i ispalili više rafala!

Kako Espreso.co.rs saznaje iz izvora bliskih bezbednosnim strukturama Albanci su upali juče u dva srpska sela, u kojima živi mali broj ljudi.

Pored pljačke traktora i kontejnera u kojim borave srpske drvoseče, cilj je bio mnogo veći.

- Cilj je bio da se rafalnom paljbom isprovociraju srpske snage bezbednosti koje su u Kuršumliji i okolnim mestima duž Kopnene zone kako bi se izazvao veći oružani sukob - otkriva naš sagovornih iz bezbednosnih službi.

Prema njegovim rečima samo sekundi su nas delili od izbijanja rata sa Albancima.

- Poznato je da su u Kuršumliji smeštene jake snage i želeli su upravo njih da isprovociraju. Podsetimo to je centar koji se strateški gledano nalazi tačno na sredini između Sektora A i Sektora D, pa je tu možda i najpogodnije izazvati sukob - kaže naš sagovornik.

Podsetimo grupa naoružanih kosovskih Albanaca ispalila je više rafala u kuršumlijskom selu Rastelica u blizini kontejnera gde borave drvoseče, izjavio je za agenciju Beta jedan od radnika koji je bio u šumi Milomir Stevanović (47).

Stevanović, koji radi u preduzeću „Sunce trans”, koje za Srbija šume izvodi radove, ostao je sam u kontejneru na oko 2 kilometra od administrativne granice sa Kosovom, dok su ostali radnici otišli u Kuršumliju po namirnice.

Stevanović je kazao da je sa obližnjeg brda na oko 400 metara od radničkog kontejnera ispaljeno nekoliko rafala iz automatskog oružja.

„Pucnjava je trajala oko pet minuta, a ja sam pobegao u šumu, na suprotnu stranu, kako bih pronašao signal za mobilni telefon. Našao sam ga na nekoliko kilometara od kontejnera i pozvao policiju i kolege”, rekao je Stevanović.

Istovremeno, nedaleko odatle u selu Rastelica, u pet domaćinstava su pokradene vrednije stvari.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.