PREDSEDNIK VUČIĆ UPOZORIO: Priština nastavlja sa opasnim provokacijama!
Kosovski Albanci žele blokadu računa, uništenje Trepče severne Mitrovice do Leposavića kaže Vučić, Foto: Filip Plavčić

KONFERENCIJA POSLE SASTANKA SA PREDSTAVNICIMA SRBA SA KOSOVA

PREDSEDNIK VUČIĆ UPOZORIO: Priština nastavlja sa opasnim provokacijama!

U naredna dva dana sledi prihvatanje novog statuta Trepče

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upozorio je danas da Priština nastavlja sa ozbiljnim i opasnim provokacijama, koje dramatično ugrožavaju opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Vučić je na pres konferenciji posle sastanka sa 139 političkih predstavnika Srba sa KiM naveo nekoliko takvih incidenata, počev od najnovijeg - upada policije, odnosno Albanaca, na teritoriju Zubinog potoka.

Kako je rekao, sinoć je kosovska policija ušla na teritoriju Zubinog Potoka i otela jedan kamion srpskom autoprevozniku zato što je, tobož, preko "zelene linije" uvozio robu iz centralne Srbije na KiM, što je, ističe, izazvalo veliki gnev srpskog stanovništva.

Vučić je rekao da su tim povodom "deset puta izrekli molbu Srbima da se vrate kućama, kako bismo izbegli dalje incidente".

U naredna dva dana sledi prihvatanje novog statuta Trepče, što vodi ka blokadi njenog računa, jer Trepča nije registrovana po srpskim zakonima, već kao UNMIK Trepča, pod okriljem UN.

Kosovski Albanci žele blokadu računa, uništenje Trepče severne Mitrovice do Leposavića, a to bi, kaže, značilo da 2.400 ljudi ostane bez posla i bez vazduha za disanje u ekonomskom smislu.

"Ujedinjavanje severne i južne Mitrovice direktna je pretnja narodu na KiM i svi kažu da ako do toga dođe to može biti samo nasiljem i to je kraj opstanka našeg naroda", kaže Vučić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.