MASAKR U KRAVICAMA JE INCIDENT, POLICAJCI KOJIMA SE SUDI ZA ZLOČINE SU NEVINI: Šešelj protestovao zbog Srebrenice
Šešelj protestovao zbog Srebrenice, Foto: Beta / Miloš Miškov

srs ujedinjen

MASAKR U KRAVICAMA JE INCIDENT, POLICAJCI KOJIMA SE SUDI ZA ZLOČINE SU NEVINI: Šešelj protestovao zbog Srebrenice

Svih osam policajaca su nevini i to svedočenja dokazuju - rekao je dr Šešelj

Objavljeno: 14:02h

Predsednik Srpske radikalne stranke dr Vojislav Šešelj izjavio je danas da su policajci kojima se sudi zbog masakra zarobljenika u selu Kravica kod Srebrenice nevini, i da događaj na koji se odnosi optužnica predstavlja incident, a ne planirani ratni zločin.

Članovi i funkcioneri Srpske radikalne stranke okupili su se ispred zgrade Specijalnog suda u Beogradu, kako bi protestovali protiv suđenja osmorici policajaca Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske za zločin u selu Kravica kod Srebrenice 1995. godine.

Dr Šešelj je u izjavi za medije naveo da se policajcima sudi za izmišljeni ratni zločin i da genocida nije ni bilo.

„Ovde smo da se suprotstavimo podmetačinama, da se borimo za istinu i branimo nevine. Svih osam policajaca su nevini i to svedočenja dokazuju“, rekao je dr Šešelj.

On je takođe naveo da je 20 policajaca ubilo 317 muslimanskih ratnih zarobljenika u komešanju nastalom nakon što je jedan od njih oteo pušku policajcu i ubio ga.

On je dodao i da je bilo tačno 317 zarobljenika, a ne 1.313 kako se sada navodi.

Na novinarsko pitanje da li protest predstavlja pritisak na sud, Šešelj je objasnio da je demonstriranje protiv sve tri grane vlasti, pa i sudske vlasti, potpuno legitimno i da je protest opravdan s obzirom da je proces montiran.

Za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u selu Kravica kraj Srebrenice, u julu 1995. godine, optuženi su bivši pripadnici Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske: Nedeljko Milidragović, Aleksa Golijanin, Milivoje Batinica, Dragomir Parović, Aleksandar Dačević, Boro Miletić, Jovan Petrović i Vidoslav Vasić.

Po optužnici, oni su, zajedno s nepoznatim pripadnicima Specijalne brigade Republike Srpske, u halama Zemljoradničke zadruge i oko njih, u mestu Kravica, u julu 1995. godine učestvovali u ubistvu više stotina Bošnjaka.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.