USKORO VOŠTANE FIGURE NEKADAŠNJEG I SADAŠNJEG PREDSEDNIKA EGIPTA: Palma najavio osveženje muzeja u Jagodini
Guverner egipatske regije Crveno more Ahmed Abdalah posetio je Jagodinu, Foto: Espreso

MEĐUNARODNI ODNOSI

USKORO VOŠTANE FIGURE NEKADAŠNJEG I SADAŠNJEG PREDSEDNIKA EGIPTA: Palma najavio osveženje muzeja u Jagodini

Abdalah se zahvalio Palmi i Jagodini

Objavljeno:

Guverner egipatske regije Crveno more general Ahmed Abdalah posetio je Jagodinu, gde ga je dočekao narodni poslanik i predsednik Skupštine grada, Dragan Marković Palma.

- Guverner egipatske regije Crveno more general Ahmed Abdalah je prilikom posete Jagodini predložio da u Muzeju voštanih figura u Jagodini postavimo voštane figure nekadašnjeg predsednika Egipta Gamala Abdela Nasera i aktuelnog predsednika Egipta Abdel Fatah al-Sisija. Naser i nekadašnji predsednik bivše Jugoslavije Josip Broz Tito bili su bliski prijatelji i tadašnja saradnja između Egipta i Jugoslavije bila je na veoma visokom nivou. Mi te odnose između Egipta i Srbije moramo da vratimo na nivo kakav je bio u vreme Tita i Nasera. Sadašnji predsednik Egipta Abdel Fatah al-Sisi nastavio je politiku Nasera, tako da je Egipat danas ponovo veliki prijatelj Srbije, kao što je nekada bio Jugoslavije. Ja sam prihvatio predlog guvernera Crvenog mora Ahmeda Abdalaha. U narednih šest meseci u Muzeju voštanih figura u Jagodini imaćemo još dve figure stranih ličnosti, pored predsednika Rusije Vladimira Putina. Ali oni nisu obični stranci. Naser je bio veliki prijatelj Jugoslavije, a danas je predsednik Sisi veliki prijatelji Srbije. Siguran sam da ćemo zahvaljujući i ovim novim figurama osnažiti odnose Srbije i Egipta, koji je najuticajnija država Bliskog istoka - izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije, narodni poslanik i predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma.

foto: Espreso

Abdalah: Hvala Palmi i Jagodini

- Zahvaljujem se što je gospodin Palma prihvatio ovu ideju i što će voštane figure nekadašnjeg predsednika Egipta Nasera i današnjeg Sisija biti postavljene u Muzeju voštanih figura u Jagodini. Kada od juna meseca krene redovna direktna avionska linija Beograd - Kairo, biće mnogo jednostavnije da srpski turisti dođu u Egipat ali i da egipatski turisti dođu u Srbiju i učinićemo sve da povećamo ekonomsku saradnju između Egipta i Srbije - rekao je guverner Crvenog mora, general Ahmed Abdalah. U znak prijateljstva za delegaciju iz Egipta u Jagodini je napravljena torta na kojoj se nalaze zastave Egipta i Srbije, koju su zajednički sekli Ivica Dačić, ministar inostranih poslova, general Abdalah i domaćin Dragan Marković Palma. Događaju je prisustvovao i ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić.

Bonus video

NIKAD OTVORENIJI INTERVJU SERGEJA TRIFUNOVIĆA: O Đilasu, Tadiću, Jeremiću, Vučiću, drogi, Partizanu, psovanju

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.