PALA TUŽBA! DSS će da GONI Đurića jer je rekao da je Jovanović UKRAO DVA STANA NA VRAČARU!
"Srpska politička scena i javna debata na njoj svela na nivo koji je gori od najprimitivnije pijačne svađe", Foto: Beta, Stefan Kojić

KRIVIČNA PRIJAVA

PALA TUŽBA! DSS će da GONI Đurića jer je rekao da je Jovanović UKRAO DVA STANA NA VRAČARU!

Prilikom nimalo prijatnog razgovora, Marko Đurić je tokom gostovanja u optužio Jovanovića da je ukrao dva stana na Vračaru

Objavljeno:

U saopštenju Demokratske stranke Srbije piše da će protiv Marka Đurića, direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, biti podneta tužba "zbog povrede časti i ugleda", "zbog bezočne i beskrupulozne laži koju je Marko Đurić izneo u emisiji Upitnik".

Haotična debata je nastala u emisiji koja je emitovana na RTS-u 19. februara, a u kojoj su gostovali Marko Đurić, Miloš Jovanović, predsednik DSS-a, i Dalibor Jevtić, potpredsednik Srpske liste.

Prilikom nimalo prijatnog razgovora, Đurić je tokom gostovanja u jednom trenutku optužio Jovanovića da je "ukrao dva stana na Vračaru dok je bio savetnik za Kosovo i Metohiju".

Te reči su bile povod za podnošenje tužbe, kako se navodi u saopštenju DSS-a, koje vam prenosimo u celosti:

- Demokratska stranka Srbije sa dubokim žaljenjem konstatuje da se srpska politička scena i javna debata na njoj svela na nivo koji je gori od najprimitivnije pijačne svađe. Istina, elementarna logika i snaga argumenata nažalost su potpuno obesmišljeni u korist nesnosne galame i niskih napada ad personam. Za ovakvo nedostojno stanje i skoro nepojmljivo srozavanje javne debate punu odgovornost snosi aktuelna vlast. Ona te odgovornosti međutim ne sme biti oslobođena.

Stoga, zbog bezočne i beskrupulozne laži koju je Marko Đurić izneo u emisiji Upitnik koja je emitovana na RTS-u 19. februara 2019. godine da je predsednik Demokratske stranke Srbije “ukrao dva stana na Vračaru”, protiv direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marka Đurića, biće podneta tužba zbog povrede časti i ugleda, uz zahtev da presuda bude javno objavljena - piše u zvaničnom saopštenju.

Situacija se već na početku emisije zahuktavala, dok su Đurić i Jovanović govorili u glas i maltene vikali jedan na drugog, a voditeljka Olivera Jovićević bezuspešno pokušavala da prekine buran razgovor i da im obojici oduzme reč.

Međutim, povod za tužbu izazvale su reči nastale prilikom Jevtićevog govora.

- Ja nemam problem sa ovima koji ne znaju ništa o Kosovu i na Kosovu verovatno nikad nisu bili - rekao je Jevtić i, pokazujući na Jovanovića, takođe kazao: "Neće ovaj gospodin otići da se bori za Zorana Đokića".

Dok je govorio, na snimku možete videti kako ga Jovanović prekida pitanjim "Nego ćete vi?"

Tada se oglašava i Marko Đurić koji govori sledeće:

- Ne, nego ćeš ti, sa dva stana na Vračaru koji si ukrao dok si bio savetnik za Kosovo i Metohiju -

- Kako vas nije sramota, pobogu? Možete li samo da ponovite? Stanove koje sam ukrao? Odlično, ovo je za krivičnu prijavu, sjajno - odgovorio je predsednik Demokratske stranke Srbije.

Reklo bi se da je ostao dosledan svojim rečima.

Uostalom, i sami pogledajte kako je to izgledalo:

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.