OGLASILA SE AGENCIJA ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE: Vučić u kampanji Budućnost Srbije nije prekršio zakon
Aleksandar Vučić nije prekršio zakon, Foto: Filip Plavčić

saopštenje

OGLASILA SE AGENCIJA ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE: Vučić u kampanji Budućnost Srbije nije prekršio zakon

Ni Ustav, ni Zakon o predsedniku Republike ne propisuje detaljnije šta obuhvata predstavljanje Republike Srbije u zemlji

Objavljeno: 16:51h

Predsednik Republike Aleksandar Vučić nije prekršio Zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije aktivnostima u okviru kampanje "Budućnost Srbije", saopštila je danas Agencija, povodom prijave koja je podneta toj instituciji.

"Kako se u konkretnoj situaciji radi o vršenju ustavnih ovlašćenja predsednika Republike, a ne o aktivnostima vezanim za promociju političkih stranaka korišćenjem javnih resursa, Agencija je stava da u kampanji 'Budućnost Srbije' nije prekršen Zakon o Agenciji", navodi se u saopštenju.

Takođe, u vezi sa navodom iz prijave da je predsednik Republike "komentarisao lidere političkih partija i pokreta", Agencija ukazuje da su funkcioneri, izabrani neposredno od građana, izuzeti od obaveze da nedvosmisleno predoče sagovornicima i javnosti da li iznose stav organa u kojima vrše javnu funkciju ili stav političke stranke odnosno političkog subjekta.

"Predstavljanje Srbije u zemlji i inostranstvu jedno je od ustavnih ovlašćenja predsednika Republike. Ni Ustav, ni Zakon o predsedniku Republike ne propisuje detaljnije šta obuhvata predstavljanje Republike Srbije u zemlji", navela je Agencija.

Dodaje se da portal www. vucic. rs, na koji se poziva podnosilac prijave, nije javni resurs i da objavljivanje informacija o kampanji "Budućnost Srbije" na tom portalu ne predstavlja kršenje Zakona o Agenciji.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.