ONA ĆE IZBACITI RAMUŠA IZ FOTELJE? Ljilju obožavaju Klintonovi, dok ona polaže vence na grob zločinca Jašarija!
Rođena je u Đakovici, a školovala se u Prištini, kao i u Americi, Foto: Printscreen/Twitter

PRIŠTINA

ONA ĆE IZBACITI RAMUŠA IZ FOTELJE? Ljilju obožavaju Klintonovi, dok ona polaže vence na grob zločinca Jašarija!

Veruje se da bi ona imala snage da izgura celu priču oko "velike Albanije"...

Objavljeno:

Ako dođe do promena u vladi u Prištini, zbog nejedinstva po pitanju ukidanja taksi, poslanica manje opozicione stranke Alternativa Mimoza Kusari Ljilja viđena je kao premijer tehničke vlade i na tom mestu bi, do novih izbora, zamenila aktuelnog premijera Ramuša Haradinaja!

Od trenutka kada je u javnost lansirana ideja o mogućnosti formiranja prelazne, tehničke vlade, radi eventualnog nastavka dijaloga sa Beogradom, a do izbora i formiranja nove vlade, u javnosti je počelo da se nagađa ko bi mogao da bude na njenom čelu, piše prištinska Gazeta Blic.

Kao prihvatljiva opcija pojavilo se ime Mimoze Kusari-Ljilja, a izvori iz vladajuće DPK rekli su za Gazetu Blic da ta stranka "ne isključuje Mimozu Kusari-Lilju kao vođu tehničke vlade".

Prema tim izvorima, ova vlada radila bi do zaključenja pregovora sa Srbijom, a u međuvremenu obavljale bi se pripreme za vanredne izbore.

A ko je zapravo Mimoza Kusari-Ljilja?

Ona je američki đak i njeno ime se pominjalo i prilikom formiranja aktuelne vlade. O njoj se tada pisalo da je poznata po svojim susretima sa porodicom Klinton, ali i po tome što redovno polaže vence na grob zločinca Jašarija.

Tvrdilo se da je na tu poziciju gurao kosovski biznismen i bivši predsednik Bedžet Pacoli, sa kojim je jedno vreme bila u koaliciji. Smatralo se da bi ona bila prihvatljiva za međunarodnu zajednicu kako bi se konačno rešila kriza na Kosovu oko formiranja vlade i parlamenta, ali i za takozvanu "ratnu koaliciju" sa Hašimom Tačijem i Ramušom Haradinajem na čelu.

Na njenom Fejsbuk profilu su objavljene fotografije u kojima ona, na primer, u jednoj ruci drži zastavu Albanije, a u drugoj zastavu takozvanog Kosova. Mimoza je poznata kao neko ko je veoma radikalan i veruje se da bi ona imala snage da izgura celu priču oko "velike Albanije".

Dugo je živela u Americi i ima veoma dobre odnose sa bivšim američkim diplomatom Vilijamom Vokerom, koji je "otkrio" zločin u Račku, što je bio neposredan povod za početak NATO bombardovanja Srbije. Jedna je od albanskih političarki koja je među prvima išla na treninge u Ameriku, pisali su svojevremeno mediji.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.