OSUĐUJEM ZLOČIN, HAPSIĆEMO AKO BUDE DOKAZA: Vučić odgovorio na ZAHTEV kongresmena iz Amerike za IZRUČENJE GURIJA
Samo po zakonu: Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

slučaj braće bitići

OSUĐUJEM ZLOČIN, HAPSIĆEMO AKO BUDE DOKAZA: Vučić odgovorio na ZAHTEV kongresmena iz Amerike za IZRUČENJE GURIJA

Strašan zločin se dogodio braći Bitići. Trudimo se da nađemo dokaze, pošto ne možemo da hapsimo samo na osnovu novinskih priča

Objavljeno:

Američki kongresmeni tražili su sastanak sa predsednikom Aleksandrom Vučićem da Srbija zbog ubistva braće Bitići 1999. uhapsi i izruči Gorana Radosavljevića Gurija, nekadašnjeg policijskog rukovodioca na teritoriji Kosova i Metohije.

Ovaj zahtev je iznet na minulom sastanku u Minhenu. Američki kongresmeni su otvoreno zatražili hapšenje i izručenje Gurija koji je od pokretanja istrage o ovom zločinu u javnosti označavan kao organizator ubistva. Nikada, međutim nije zvanično optužen.

Vučić je istakao da prethodna vlast 13 ili 14 godina nije ništa uradila da istraži taj slučaj, i da ne može niko sada, 20 godina kasnije, da očekuje od njega da to uradi preko noći.

Predsednik je dodao da je to težak zločin i da je svakako važno da bude istražen.

Kaže da su braća Bitići iz distrikta u Njujorku iz kojeg je bio i jedan predstavnik Predstavničkog doma u Kongresu, koji je u razgovoru najviše insistitrao na slučaju braće Bitići.

Istakao je da ne može nikog da bude procesuiran samo zato je nešto bilo u štampi.

- Osuđujem, to je strašan zločin koji se dogodio braći Bitići. Trudimo se da nađemo dokaze, pošto ne možemo da hapsimo samo na osnovu novinskih priča. Ako imate dokaze, dajte - poručio je Vučić.

BONUS VIDEO:

BRZA AKCIJA BG POLICIJE, NAŠLI DROGU VREDNU 4 MILIONA: U stanovima na Čukarici i Voždovcu nađeni kokain, heroin, oružje! Pala 3 dilera! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.