SRBI I NEMCI IMAJU ZAJEDNIČKOG PRIJATELJA U RUSIJI: Šreder OBJASNIO kako stoje stvari i kada će SRBIJA ući u EU
Prijatelj Srbije: Gerhard Šreder, Foto: EPA

dobre vesti

SRBI I NEMCI IMAJU ZAJEDNIČKOG PRIJATELJA U RUSIJI: Šreder OBJASNIO kako stoje stvari i kada će SRBIJA ući u EU

Ja sam apsolutno protiv sankcija Rusiji, zato smatram da ne bi trebalo stavljati Srbiju pred neku alternativu - ili da postane član EU ili da ostane prijatelj Rusiji

Objavljeno:

Gerhard Šreder, nekadšnji nemački kancelar kaže da je siguran da će Priština kad-tad morati da ukine tarife nametnute Srbiji što je i preduslov da se dve strane vrate za pregovarački sto.

On ističe i da je 2025. godina realan rok da Srbija postane punopravna članica Evropske unije:

- Ja mislim da je realno očekivati da Srbija uđe u Evropsku uniju do 2025. godine, pogotovo ako s euzme u obzir da su otvorena brojna pregovaračka poglavlja u međuvremenu, da je postignut određeni napredak u pregovorima... Ali isto tako treba reći da postoje određene teškoće koje još nisu prevaziđene. Imajući u vidu da je sam predsednik Evropske komisije izneo taj datum, mislim da je prilično realno očekivati da će Srbija postati članica EU do tada. Ali, preduslov je da Srbija učini sve sa svoje strane da do toga dođe...

Šreder se osvrnuo i na uslovljavanje da Srbija mora da uvede sankcije Rusiji kako bi postala član Evropske unije:

- Razumem da postoji tradicionalno prijateljstvo između Srbije i Rusije... Prilikom Putinove posete Srbiji dočekalo ga je 100.000 ljudi na ulicama.... Ja sam apsolutno protiv sankcija Rusiji, zato smatram da ne bi trebalo stavljati Srbiju pred neku alternativu - ili da postane član EU ili da ostane prijatelj Rusiji... Mislim da je i jedno i drugo moguće. Sankcije Rusiji treba ukinuti. postepeno ili odmah, svejedno je... Uostalom, nemački narod isto kao i srpski želi da bude član EU, ali i da bude prijatelj sa Rusijom - istakao je Šreder.

BONUS VIDEO:

BRZA AKCIJA BG POLICIJE, NAŠLI DROGU VREDNU 4 MILIONA: U stanovima na Čukarici i Voždovcu nađeni kokain, heroin, oružje! Pala 3 dilera! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.