BOTOVSKI MANGUPE, POLOMIĆEMO TI KOSTI! Jeremićeva desna ruka Nikola Jovanović pretio odborniku SNS Ivanu Tešiću?
Vuk Jeremić i Nikola Jovanović, Foto: Dado Đilas, FB Printscreen

brutalno

BOTOVSKI MANGUPE, POLOMIĆEMO TI KOSTI! Jeremićeva desna ruka Nikola Jovanović pretio odborniku SNS Ivanu Tešiću?

Rekao mi je da se osvrćem kad krenem po hleb, tvrdi naprednjak iz Pančeva

Objavljeno:

- Nikola Jovanović, potpredsednik Narodne stranke i desna ruka lidera te partije Vuka Jeremića, fizički me je napao i pretio mi batinama - tvrdi za Kurir odbornik SNS u Pančevu Ivan Tešić. On navodi da se maltretiranje, uz teške psovke i brutalne pretnje da će mu prebiti ruke i noge, dogodio u petak u jednom kafiću u centru Pančeva.

Brutalne pretnje

- Došao sam sam da popijem kafu. Za jednim stolom sedeo je Jovanović sa dva njegova batinaša. Otišao sam do toaleta, a ubrzo za mnom došao je Jovanović i rekao mi: "Ti si onaj botovski mangup koji prekida tribine!"

- Odgovorio sam mu da nisam botovski mangup, već ponosni član SNS. Počeo je da vređa, hteo sam da izbegnem svađu i da izađem. Ali me je Jovanović sprečio u tome pošto me je uhvatio za levu ruku i sve vreme psovao, vređao i brutalno pretio da on i njegovi "drugari" mogu da mi polome ruke i noge, da nije bezbedno da šetam sam, pa da je pametno da se osvrćem oko sebe kada krenem da kupim hleb. U svakom slučaju, rekao mi je: "Moraćemo da ti odsečemo taj tvoj pogani jezik" - priča Tešić i dodaje da je posle dva minuta "fizičkog i verbalnog maltretiranja" nekako uspeo da izađe iz toaleta.

Ivan Tešić, SNS
Ivan Tešić, SNS foto: Kurir

Jovanović je, nastavlja on, krenuo za njim:

- Uhvatio me je ponovo za ruku i dovukao do njihovog stola i dvojici svojih batinaša rekao: "To je bot, šta da radimo sa njim?" Jedan od njih je rekao: "Hajde, gubi se odavde!" Odgovorio sam da nisam ker da me teraju. On je nastavio: "Možemo da izađemo napolje da se pozabavimo tvojim kostima, vidi kakav si, kao narkoman", pa onda dodao da će mi "je*ati mamu" i da ću "među prvima visiti na vešalima".

Prijavio policiji

Ceo ovaj slučaj je, kako kaže, prijavio policiji, kao i to da mu već sedmicama preko društvenih mreža prete batinama i da su nepoznate osobe snimale njegovu kuću i automobil.

Inače, Tešić ovaj napad povezuje sa događajem iz februara 2017, kada je u Smederevu, tokom kampanje za predsedničke izbore, kako kaže, intelektualno ponizio Vuka Jeremića, koji nije imao odgovor ni na jedno njegovo pitanje, zbog čega se ta tribina neslavno završila.

S druge strane, Jovanović odbacuje Tešićeve optužbe i tvrdi da je bilo sve "upravo suprotno":

- Seo je za sto pored mene i pretio mi sa namerom da me isprovocira. Nije uspeo. Dobacivao mi je: "S kojim pravom govoriš protiv vlasti u Beogradu i lažeš protiv (Gorana) Vesića?"

MUP potvrdio

Krivična prijava prosleđena tužilaštvu

U MUP su za Kurir naveli da su službenici Policijske uprave Pančevo o prijavljenom događaju obavestili Osnovno javno tužilaštvo u Pančevu, kome je dostavljena krivična prijava koju je podneo I. T. i snimci sa nadzornih kamera u ugostiteljskom objektu.

Izazivanje incidenata

Džakovi s motkama

Tešić navodi i da je u petak primetio da su "batinaši lidera Saveza za Srbiju Jeremića i Dragana Đilasa" u Pančevu na nekoliko punktova postavili džakove sa motkama:

foto: Kurir

- To je bilo postavljeno s jasnom namerom da izazovu incidente koji bi kulminirali fizičkim nasiljem.

BONUS VIDEO: NIKAD OTVORENIJI INTERVJU SERGEJA TRIFUNOVIĆA: O Đilasu, Tadiću, Jeremiću, Vučiću, drogi, Partizanu, psovanju

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.