AKO KRENEŠ NA SEVER, DOŽIVEĆEŠ KOŠMAR! Todić BRUTALNO odgovorio BAHTIRIJU koji bi da se ŠIRI
U klinču: Todić i Bahtiri, Foto: Printscreen

pršti na sve strane

AKO KRENEŠ NA SEVER, DOŽIVEĆEŠ KOŠMAR! Todić BRUTALNO odgovorio BAHTIRIJU koji bi da se ŠIRI

Pozivam ga da se ne igra. Ni izjavama, ni snovima. Da mu ne bi prerasli u košmar

Objavljeno:

Predsednik opštine Leposavić Zoran Todić osudio je danas najnoviju provokaciju gradonačelnika južne Kosovske Mitrovice Agima Bahtirija, koji je u nedelju najavio pripajanje tri sela sa severa Kosova i Metohije.

- Nakon najave da će anektirati severnu Kosovsku Mitrovicu očigledno je da su Bahtiriju porasli apetiti, pa ima teritorijalne pretenzije i na druge opštine na severu Kosova i Metohije, ali o svojim planovima može samo da sanja. Pozivam ga da se ne igra. Ni izjavama, ni snovima. Da mu ne bi prerasli u košmar - istakao je Todić.

Takve izjave izazivaju zabrinutost građana, naveo je on u saopštenju i dodao da ih, u ime Srpske liste, najoštrije osuđuje.

- Pokušaji da se podignu tenzije i time ugrozi mir, ne smeju se tolerisati, a međunarodne snage Kfor i Euleks takve pretnje moraju jasno osuditi čime će poslati jasnu poruku da jednostrani potezi neće i ne smeju biti način za rešavanje problema - rekao je Todić.

On kaže da je jasna namera Albanaca da rešavanje otvorenih pitanja, sa pregovora, prenesu na ulice i sela severa Kosova i Metohije "Neće proći, srpski narod je svoj na svome i u prethodne dve decenije je pokazao da nema nameru da bilo kome preti, niti da uzmiče", napomenuo je Todić.

Agim Bahtiri je u nedelju, povodom obeležavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, posetio tri sela u opštini Leposavić - Košutovo, Bistrica i Ceranja - preneo je Kosovapres. Povodom njegove "inicijative za ujedinjenje" Kosovske Mitrovice, on je tada ponovio da će do toga doći ove godine, kao i da će to "ujedinjenje" obuhvatiti i ta tri albanska sela.

BONUS VIDEO:

LADOM U RIKVERC BRŽE OD SVIH OSTALIH! Rus napravio pometnju sa svojom ludom kreacijom! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.