OPUŠTENO! MALO ĆEMO MENJATI GRANICE, SVE ĆEMO SE DOGOVORITI: Tači ponovo ŠOKIRAO svojom IZJAVOM o PREGOVORIMA...
Malo, malo pa nešto opali: Hašim Tači, Foto: Ilustracija/Espreso.co.rs

kod njega je sve kako treba

OPUŠTENO! MALO ĆEMO MENJATI GRANICE, SVE ĆEMO SE DOGOVORITI: Tači ponovo ŠOKIRAO svojom IZJAVOM o PREGOVORIMA...

Želim da verujem kako će ova godina biti godina sporazuma. To bi bio najveći pomak za naše dve zemlje i Zapadni Balkan uopšte

Objavljeno:

Predsednik tzv. Kosova Hašim Tači izjavio je za američku agenciju Blumberg, boraveći u Minhenu na Konferenciji posvećenoj bezbednosti, kako se nada da će 2019. godina ostati upamćena po postizanju obostranog dogovora Kosova i Srbije.

- Želim da verujem kako će ova godina biti godina sporazuma. To bi bio najveći pomak za naše dve zemlje i Zapadni Balkan uopšte - kazao je Tači.

On je takođe naglasio da će budući sporazum uključivati teme "demarkacije granica", kao i "definisanje granica između Srbije i Kosova".

Na pitanje da li je optimističan oko prevazilaženja nesporazuma sa Srbijom, Tači je rekao da se to može prevazići, te da je posebno optimističan sada "kada su se u proces uključili značajnije EU, Sjedinjene države i još neki međunarodni faktori".

Upitan da li je pod pritiskom da do dogovora dođe pre izbora za Evropski parlament u maju, Tači je kazao: "Što pre, to bolje", čime je maltene parafrazirao stav Johanesa Hana koji je nedavno apelovao da bi bilo dobro da se "dogovor postigne što pre", odnosno pre kraja mandata njegove Komisije za proširenje.

BONUS VIDEO:

LADOM U RIKVERC BRŽE OD SVIH OSTALIH! Rus napravio pometnju sa svojom ludom kreacijom! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Telegrafi)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.