POČEO 11. PROTEST JEDAN OD PET MILIONA: Okupljenima će govoriti Prelević i Manojlović
Prethodni protesti, Foto: Printscreen/ Twitter

okupljanje građana

POČEO 11. PROTEST JEDAN OD PET MILIONA: Okupljenima će govoriti Prelević i Manojlović

Učesnicima će se obratiti advokat Božo Prelević i predstavnik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti Savo Manojlović

Objavljeno:

Jedanaesti protest "Jedan od pet miliona" počeo je ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Učesnicima će se obratiti advokat Božo Prelević i predstavnik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti Savo Manojlović, nakon čega će uslediti šetnja centralnim gradskim ulicama.

Prvi protest protiv nasilja pod nazivom „Stop krvavim košuljama“ održan je u Kruševcu 30. novembra 2018. zbog napada na jednog od osnivača Saveza za Srbiju, lidera Levice Srbije Borka Stefanovića i još dvojicu aktivista u tom gradu. Od 8. decembra protesti se organizuju svake subote u Beogradu.

Zahtevi su se iz subote u subotu dopunjavali, pa je od RTS-a zatraženo da protestima posveti pet minuta u svojim informativnim programima, jednako izveštavanje o svim političkim opcijama na javnom medijskom servisu ali je traženo i da se pronadju počinioci i nalogodavci ubistva predsednika Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića. Potom je zatražena ostavka ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića i generalnog direktora RTS-a Dragana Bujoševića i urednika Informativnog programa Nebojše Lj. Stefanovića.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.