MI I ALBANCI SMO MILJAMA DALEKO OD SPORAZUMA, NJIH IMA KO KUSIH PASA: Vučić iz Mihnena o teškoj situaciji
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

SREO SE S POLITIČKOM ELITOM

MI I ALBANCI SMO MILJAMA DALEKO OD SPORAZUMA, NJIH IMA KO KUSIH PASA: Vučić iz Mihnena o teškoj situaciji

On je danas nešto pre 14 časova u televizijskom uključenju uživo rekao da je u Minhenu veoma teška situacija zbog velikog broja kosovskih Albanaca

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u Minhenu na 55. Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji koja je okupila političku svetsku elitu.

foto: Printscreen

On je danas nešto pre 14 časova u televizijskom uključenju uživo rekao da je u Minhenu veoma teška situacija zbog velikog broja kosovskih Albanaca, koji se šetaju unaokolo, presreću sve i svakog po hodnicima i beže samo od njega.

foto: Printscreen

- Puni su para, organizuju ručkove... - otkrio je Vučić.

Susret sa Angelom Merkel

Posle brojnih jučerašnjih sastanaka, Vučić se danas sreo i fotografisao sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, čije je obraćanje učesnicima konferencije propraćeno ovacijama.

Predsednik Srbije je njeno obraćanje pratio iz prvog reda...

... a onda se i fotografisao sa njom.

Ispod slike na svom zvaničnom Instagram profilu zahvalio joj se na podršci i napisao da je Srbija iskren i pouzdan prijatelj i partner Nemačke.

Susret sa Lavrovom

Vučić je potom razgovarao i sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovom i obavestio ga o platformi Prištine za dijalog.

Kako se navodi u saopštenju ruskog MInistarstva spoljnih poslova, Lavrov i Vučić su konstatovali da imaju isti pristup kosovskom pitanju i istakli značaj Rezolucije SB UN 1244 u procesu regulisanja situacije na KiM.

"Istaknuta je neophodnost ukidanja provokativnih odluka kao što su 100-procentne takse na robu iz Srbije i BiH i formiranje 'oružnaih snaga' KiM mimo Rezolucije SB UN", navodi se u saopštenju.

Oni su razgovarali i o produbljivanju bilateralne saradnje. Kako se ističe u saopštenju, na sastanku je konstatovana obostrana želja za jačanje strateškog partnerstva i realizaciju sporazuma postignutih tokom posete predsednika Rusije Vladimira Putina Srbiji 17. januara.

Susret sa američkim senatorima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas na marginama Minhenske bezbednosne konferencije sa američkim senatorom Ronom Džonsonom.

Džonson slovi za jednog od najodanijih saradnika američkog predsednika Donalda Trampa, poznat je kao senator za "specijalne misije" a tokom prošle godine posetio je i Beograd i Prištinu. To je samo jedan u nozu bilateralnoh susreta predsednika Republike u Minhenu.

Prvog dana Vučić se sastao sa šefom nemačke diplomatije Hajko Masom, s potpredsednikom Vlade i ministrom spoljnih i evropskih poslova Belgije Didijeom Rejndersom, državnim ministrom za Evropu i Ameriku i političkim direktorom u britanskom Forin ofisu Alanom Dankanom i Ričardom Murom.

Sastao se takodoje s predsednikom Moldavije Igorom Dodonom, a na kratko je, u odvojenim susretima, razgovarao i sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini i premijerom Hrvatske Andrejom Plenkovicem.

Uoči odlaska u Minhen Vučić je najavio brojne susrete i rekao je da će se na tom skupu "boriti za Srbiju". Minhenska bezbednosna konferencija, 55. po redu, otvorena je juče i do nedelje okupiće brojne visoke svetske zvaničnike - 35 šefova država ili vlada, kao i 50 ministara spoljnih poslova.

Bonus video

ČETNIČKOG MLADOG KAPETANA UBI BANDA PARTIZANA! Šešelj i sveštenik pevaju pesmu DRAŽINA DVA MOMKA, sve gori u Zemunu

(Espreso.co.rs/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.