ČESTITAM TADIĆU I JEREMIĆU, U PLATFORMI PRIŠTINE STE U PRVOJ TAČKI: Marko Đurić oštro o problemu Kosova
Ironično čestitao Jeremiću, Tadiću i ostalima, Foto: Beta/Dragan Gojić

dijalog beograda i prištine

ČESTITAM TADIĆU I JEREMIĆU, U PLATFORMI PRIŠTINE STE U PRVOJ TAČKI: Marko Đurić oštro o problemu Kosova

On je naveo da stavove Prištine nisu prihvatile ni UN ni veći deo čovečanstva, a tvrdnju da ke Kosovo priznalo 115 država ocenio kao laž

Objavljeno: 15:41h

Marko Đurić, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju danas je Predlog platforme Prištine za pregovore s Beogradom nazvao „platformom protiv dijaloga s Beogradom, jer to nikakve veze s namerom za postizanje dogovora“.

„To je spisak nerealnih želja separatista u Prištini okrenut tome da dijalog sruši i izvrgne ga ruglu. U prvoj tački se govori da je nezavisnost gotova stvar“, naveo je Đurić.

Đurić je rekao da je platforma „krunski dokaz“ da Priština ne želi dijalog.

On je ironično čestitao „Jeremiću, Tadiću i ostalima“ jer se „u prvoj tački govori o mišljenju Međunarodnog suda pravde koji su oni tražili“.

„Naravno čitav dokument govori da Priština ne želi da se dogovora s Beogradom. Oni govore o teritorijalnom integriteti u suverenitetu, smatraju teritoriju naše južne pokrajine nedeljivom i nedodirljivom i nečime o čemu nisu spremni da razgovaraju“, naveo je Đurić.

On je naveo da stavove Prištine nisu prihvatile ni UN ni veći deo čovečanstva, a tvrdnju da ke Kosovo priznalo 115 država ocenio kao laž, navodeći da je zahvaljujući naporima Srbije taj broj sada dvocifren.

Na pitanje da li su s ovakvim tekstom platforme saglasni i predsednik i premijer Kosova Hašim Tači i Ramuš Haradinaj, on je rekao da pretpostavlja da jesu i da iza dokumenta politički stoji Priština.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Insajder.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.