OGLASIO SE ŠEVARLIĆ! Otkrio je da li se SVAĐAO sa Boškom Obradovićem i ZAŠTO je IZBAČEN iz poslaničkog kluba DVERI!
Miladin Ševarlić je ostao u poslaničkoj klupi, ali je zato morao da napusti poslanički klub "Dveri"., Foto: Printscreen / TV Prva

evo o čemu se radi

OGLASIO SE ŠEVARLIĆ! Otkrio je da li se SVAĐAO sa Boškom Obradovićem i ZAŠTO je IZBAČEN iz poslaničkog kluba DVERI!

On je naglasio da nikakve svađe nije bilo između poslaničke grupe Dveri i njega, te dodao da je neće ni biti

Objavljeno:

Miladin Ševarlić je ostao u poslaničkoj klupi, ali je zato morao da napusti poslanički klub "Dveri". Sada je, tvrdi, samostalni poslanik.

On je gotujući u jutranjem programu na televiziji Prva najpre građanima Srbije čestitao Dan državnosti, a onda objasnio zbog čega je napustio Dveri.

Naime, Ševarlić je rekao da je on bio nestarnački kandidat na listi Dveri - DSS, te da nije bio član poslaničke grupe Dveri i da je kao nestranački kandidat i ušao u Narodnu skupštinu nakon izbora. Takođe, on je dodao da političari moraju da shvate da kategorija nestranački poslanik, podrazumeva njihovu samostalnost.

- Nestranački kandidati moraju biti samostalni. Ja moram da kažem da mi je neprijatno da govorim danas ovde, u vašoj emisiji, jer nije prisutna i druga strana, odnosno predstavnici Dveri. Ja sam imao izuzetno korektne odnose sa poslanicima iz poslaničke grupe Dveri i sa svim saradnicima u poslaničkoj kancelariji i takav odnos će ostati i dalje - rekao je Ševarlić.

On je naglasio da nikakve svađe nije bilo između poslaničke grupe Dveri i njega, te dodao da je neće ni biti.

- Ovde se radi o jednom principu. Dakle, njihov politički stav ja uvažavam. Oni su članovi pokreta Dveri i oni treba da poštuju partijsku disciplinu - kazao je Ševarlić.

Istakao je da je prisustvovao sastanku na kom je rečeno da svi moraju poštovati odluku Saveza za Srbiju, o tome da se bojkotuju svi nivoi učešća u skupštinskim zasedanjima, te da on kao nastranačka ličnost to ne može da prihvati, jer kako je naveo, postoje teme koje su za njega vrlo značajne.

- Predsednik polsaničke grupe je na sastanku rekao da i ja moram da sledim odluku o bojkotu. Tražio vreme da razmislim, a posle jednog dana, poslao sam poruku da sam doneo konačnu odluku, da ne učestvujem u bojkotu.

Dalje navodi da se niko nije naljutio na njega, da sa svima ima korektan odnos, kao i da će se takav odnos nastaviti.

- Žao mi je što ne uvažavaju institut nestranačkog poslanika. Ja sam inače kao nestranački poslanik u poslaničkoj grupi Dveri, javno na sednici Skupštine, predlagao da svi nestranački poslanici iz svih poslaničkih grupa, izađu iz njih i da formiramo klub nestranačkih poslanika. A da se svako od nas ponaša onako kako mu savest nalaže.

Ševarlić kaže da on formalno nije isključen iz Dveri, već da je s obzirom na svoj stav obavestio poslaničku grupu da prelazi u samostalne poslanike.

Još je rekao da je jedan od njegovih motiva za ulazak u Skupštinu, bio da predloži usvajanje dekleracije protiv uzgoja, uvoza, prerade i prometa GMO i proizvoda od GMO.

foto: Printscreen / TV Prva

- Ja sam krovnu dekleraciju predložio kao nestranački poslanik u sastavu Dveri i nažalost, u Skupštini Srbije nema razumevanja, iako 223 poslanika živi na teritoriji 136 opština i gradova, čiji su odbornici, njih oko 7000, jednoglasno doneli odluku o usvajanju te dekleracije.

Podsetimo, poslanici okupljeni oko stranaka koje su deo Saveza za Srbiju počeli su, pred početak jedanaestog vanrednog zasedanja Skupštine Srbije, bojkot rada parlamenta.

"Ovo je trenutak u kome da bismo uspeli moramo biti svi jedinstveni u borbi protiv ove nedemokratske vlasti i svako soliranje i iskakanje za nas je apsolutno neprihvatljivo i neće biti tolerisano. Profesoru Ševarliću želimo sve najbolje i uvek smo tu za svaku saradnju u oblastima sela i poljoprivrede u kojima je on prvorazredni stručnjak", piše u saopštenju Dveri.

BONUS VIDEO: ESPRESO INTERVJU: Gideon Grajf

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.