VESELJI POBESNEO I VIKAO NA HARADINAJA I TAČIJA! Gospodar Kosova im je OPASNO ZAPRETIO
Kadri Veselji i Ramuš Haradinaj, Foto: Beta/ Armenija Zajmi Besevic

PALE TEŠKE REČI

VESELJI POBESNEO I VIKAO NA HARADINAJA I TAČIJA! Gospodar Kosova im je OPASNO ZAPRETIO

Prekipelo mu...

Objavljeno:

Predsednik Skupštine tzv. Kosova i lider vladajuće Demokratske partije Kosova Kadri Veselji zatražio je danas od predsednika i premijera Kosova, Hašima Tačija i Ramuša Haradinaja da prestanu sa individualnim pristupom dijalogu sa Beogradom i da koordinišu institucionalne odluke.

Kako saznaje portal koha.net Veselji, koji je u javnosti poznatiji kao "Gospodar Kosova", na sastanku lidera institucija Kosova sa rukovodstvom pregovaračke ekipe o dijalogu je zatražio da prestanu samostalni nastupi predsednika i premijera ističući da je saradnja neophodna u ovoj značajnoj fazi kroz koju prolazi tzv. Kosovo.

Predsednik privremenih prištinskih institucija Tači se zalaže da deo sveobuhvatnog pravno obavezujućeg sporazuma o normalizaciji odnosa sa Srbijom bude i korekcija granica, čemu se jasno i nedvosmisleno suprostavlja Haradinaj.

Tači zahteva i suspenziju taksi koje su uvedene na robu iz Srbije i BiH, dok je Haradinaj protiv toga i zahteva da ostanu na snazi sve dok Srbija ne prizna nezavisnost Kosova.

Posle sastanka, Haradinaj je samo izjavio da se razgovaralo o platformi za dijalog sa Beogradom i taksama koje su uvedene na proizvode iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.