Premijeru dobacivali: Vučiću, pederu, on se ironično smeškao! (FOTO)

(ne)simpatišu ga svi

Premijeru dobacivali: Vučiću, pederu, on se ironično smeškao! (FOTO)

Ni otvaranje spomenika velikom piscu Borislavu Pekiću na Cvetnom trgu u Beogradu nije moglo da prođe bez aplauza premijeru, ali i provokacija na njegov račun
Objavljeno: 18:21h

Veliki broj Beograđana na Cvetnom trugu ispratio je svečano otkrivanje spomenika Borislavu Pekiću. Ljiljana Pekić: To što je spomenik otkrio Vučić je zaslužen šamar demokratama​ Čast da otkrije bistu slavnog pisca imao je premijer Aleksandar Vučić, a svečanosti su prisustvovali ministar kulture Ivan Tasovac i predsednica Skupštine Maja Gojković. Čim je izašao na binu, usledio je gromoglasni aplauz. Pitali smo se da li su ljudi došli da vide premijera ili da prisustvuju otkrivanju spomenika jednom od najvećih intelektualaca i pisaca 20. veka.

Na pitanje zbog čega su tu, odgovor mnogih uglavnom je bio isti: - Pa otkriva se "onaj tamo spomenik", a za to je zaslužan naš Vučić! Čovek je jak i nije sam: 18 najjačih botovskih komentara posle Vučića na RTS! (FOTO) Pre početka Vučićevog govora neko iz mase je dobacio: "Vučiću pederu", na šta je premijer imao samo ironičan osmeh na licu. Nekima izgleda nije bilo drago što je bivši radikal otkrio spomenik jednom od najvećih demokrata.
Petar Lazović
Dramatični govor premijera je krenuo rečima kako je osetio čast i ponos što je on pozvan da otkriva spomenik. Čast, zbog ličnog poštovanja prema Pekiću, a ponos, jer je za vreme njegove vlade postavljen spomenik. Kasnije je dodao da nije bitno ko je postavio, kad i zbog čega, već da je bitno što je napokon tu.
- Ovo je spomenik s namenom, jer svako ko bude želeo da se bavi politikom, treba da dođe ovde da nauči da se bori da gleda pravo, napred, baš kao što je i Pekić - poručio je Vučić. Na kraju ceremonije građani su polagali cveće pored spomenika, a odlazak premijera je, kao i dolazak, propraćen glasnim aplauzom. (M. B.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.