BOJKOT PARLAMENTA NEMA SMISAO! Čanak BRUTALNO odgovorio liderima Saveza za Srbiju na poziv za PROTESTE
Nenad Čanak u parlamentu, Foto: Fonet

REKAO JE SVE

BOJKOT PARLAMENTA NEMA SMISAO! Čanak BRUTALNO odgovorio liderima Saveza za Srbiju na poziv za PROTESTE

Lider LSV rekao je šta misli

Objavljeno:

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je da se ta stranka neće odazvati pozivu Saveza za Srbiju i pojedinh samostalnih poslanika na bojkot rada parlamenta i ocenio da bi to imalo pun smisao i razlog samo onda kad nema nijednog drugog načina za borbu.

"Parlamentarni život služi tome da bi se nešto događalo, a ne da se prave skandali i prukupljaju jeftini politički poeni, da se od toga prave vesti. Svaka inicijativa koja bi se okupila oko interesa građana bila bi podržana od svih u skupštini, i onda to ima snagu", rekao je Čanak za TV Prva.

Prema njegovim rečima, situacija da se ne radi ništa konkretno, a tvrdi da je to neki politički potez - nema smisla.

Čanak je podsetio i da je LSV tražio da u Skupštini Srbije bude održana sednica posvećena AP Vojvodini jer se, istakao je, o problemima u AP Vojvodina nedovoljno govori.

"Imamo probleme vezano za to što nije donet zakon o finansiranju, što je ustavna obaveza, zatim Vojvodina je u ozbiljnom ekonomskom problemu koji traje godinama, veliki broj ljudi se iseljava... Hoćemo da vidimo o čemu se radi i zašto bar jedna sednica Skupštine Srbije nije posvecehena tome", lider LSV.

Poslanici iz Vojvodine, dodao je, imaju "obavezu da bar postave ta pitanja i zatraže od Skupštine Srbije da o svom delu teritiorije progovori neku reč".

Govoreći o tome što je generalni sekretar LSV Bojan Kostreš prethodnih dana spomenuo uvođenje sankcije Rusiji, Čanak navodi da je on govorio "u jednom uzanom političkom smislu".

"Lično mislim da bi uvođenje sankcija Rusiji u ovom trenutku bilo dosta neoprezan potez s obzirom na veliku zavisnost od energenata iz Rusije i kvarenje odnosa bi moglo da bude štetno za Srbiju kao državu u celini. Treba razlikovati politički razlog približavanja EU od konkretnih političkih interesa države Srbije i njene ekonomije", istakao je Čanak.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.