Dačić: Ne bežim od odgovornosti zbog pogibije službenika ambasade u Libiji

Loša procena ili...

Dačić: Ne bežim od odgovornosti zbog pogibije službenika ambasade u Libiji

Dačić je naveo da su na zahtev o proceni situacije u toj zemlji iz ambasade stizale ocene da je opasnost manja nego što je bila 2011. godine
Objavljeno: 16:24h
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da ne beži od odgovornosti zbog pogibije dvoje službenika ambasade Srbije u Libiji, ali je napomenuo da je rat u toj zemlji počeo još u februaru 2011. godine, kada su bezbednosni rizici bili veći.
Ako je neko hteo da zatvori ambasadu u Libiji, imao je priliku da to uradi. Sve je to urađeno za vreme vlade (Mirka) Cvetkovića
Dačić je naveo da su na zahtev o proceni situacije u toj zemlji iz ambasade stizale ocene da je opasnost manja nego što je bila 2011. godine Dačić je objasnio i da je na inicijativu BIA još u avgustu poslao zahtev našoj ambasadi opasnost manja nego 2011. godine i da nema potrebe za zatvaranjem ambasade.
Facebook/Sladjana Stankovic
odgovornost i krivično-pravna odgovornost, ako postoji - rekao je Dačić. ne treba da zatvaramo u prijateljskim zemljama koje su imale otvorene ambasade u vreme bombardovanja u Srbiji” - On je kazao da je mesec dana pre otmice uspeo da uvaži želju Slađane Stanković za premeštajem i dodao da je za to bila nadležna Komisija za premeštaj, koja duže vreme nije uspevala da joj nađe zamenu.
- Ne izbegavam odgovornost, samo govorim šta je realnost - Blic.rs

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.