SUKOB ESKALIRA, TAČI ODBRUSIO HARADINAJU: Možeš da budeš prijatelj kada poštuješ savet
Prethodnih dana rat između dva kosovska lidera je esklirao, Foto: Beta/Armenija Zajmi Bešević

odgovor

SUKOB ESKALIRA, TAČI ODBRUSIO HARADINAJU: Možeš da budeš prijatelj kada poštuješ savet

Nema lidera koji bi mogao da ugrozi prijateljstvo SAD sa narodom Kosova

Objavljeno:

Prethodnih dana rat između dva kosovska lidera je esklirao.

Naime, Hašim Tači, predsednik tzv. Kosova, insistirao je na korekciji granica sa Srbijom, dok premijer Ramuš Haradinaj ovakav stav smatra "izdajom interesa države" i u isto vreme odbija da povuče takse na uvoz robe iz Srbije uprkos žestokim pritiscima međunarodne zajednice.

Kao odgovor na ovakav stav SAD su uputile oštro pismo kosovskim zvaničnicima sa zahtevom za ukidanje takse na srpske proizvode.

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj ponovio je da neće povući odluku o taksi na srpske proizvode, sve dok ne budu regulisani odnosi Beograda i Prištine, bez obzira na medunarodne pritiske.

Hašim Tači sada za Haradinaja ima novu poruku:

Možeš da budeš prijatelj kada poštuješ savete, izjavio je večeras kosovski predsednik Hašim Tači", podsećajući na stav premijera Ramuša Haradinaja da u isto vreme odbije da ukine taksu na robu iz Srbije i očuva prijateljstvo sa SAD koje traže ukidanje taksi.

Nema lidera koji bi mogao da ugrozi prijateljstvo SAD sa narodom Kosova. Vlasti su odvojene, Vlada mora donositi strateške odluke vezane za evroatlantsku budućnost - rekao je Tači za RTK.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.