ALEKSIĆ: Poslanici SZS traže hitnu smenu Maje Gojković zbog grubog falsifikata
Miroslav Aleksić se oglasio, Foto: Stefan Kojić, Promo

narodna skupština

ALEKSIĆ: Poslanici SZS traže hitnu smenu Maje Gojković zbog grubog falsifikata

Bojkot sednice Narodne skupštine od strane više opozicionih poslanika se nastavlja i danas.

Objavljeno:

Poslanici koji su nekada činili listu "Aleksandar Vučić - SNS" sada su zajedno potpisali listu povodom formiranja većine za održavanje vanredne sednice parlamenta.

Potpis su dali kao narodni tribuni iako to više nisu, a šta je prava istina prosudite sami.

Poslanici stranaka okupljenih u Savez za Srbiju su zatražili i ostavku predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković jer je, kako navode, na zahtevu za održavanje vanrednog zasedanja parlamenta potpisano i nekoliko poslanika čiji su mandati prestali.

Tekuća sednica parlamenta je sazvana na inicijativu 154 poslanika - međutim, na listi potpisanih nalaze se i bivši poslanici koji su te funkcije razrešeni.

Đorđe Vukadinović iz poslaničke grupe Nova Srbija – Pokret za spas Srbije rekao je da u Skupštini Srbije osim „fantomskih amandmana“ ima i fantomskih poslanika, koji su razrešeni funkcije odlukom Administrativnog odbora.

Aleksandra Jerkov, članica Predsedništva Demokratske stranke i narodna poslanica u Skupštini Srbije, objavila je na svom Tviter nalogu fotografiju zahteva za održavanje vanredne sednice, kao i potpise bivših poslanika koji se mogu naći na listi potpisa.

Ovim povodom oglasio se i prvi potpredsednik Narodne stranke i narodni poslanik Miroslav Aleksić.

On je izjavio da poslanici te stranke i Saveza za Srbiju zahtevaju hitnu i neopozivu ostavku predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković, jer je zahtev za održavanje vanredne sednice parlamenta „falsifikat sa potpisima ljudi koji više nisu poslanici“.

„Na zahtevu za sednicu su i potpisi Vesne Rakonjac i Željka Sušeca, koji više nisu poslanici vladajuće koalicije, jer su podneli ostavke. Ovaj falsifikat najbolje pokazuje kako SNS i njegovi koalicioni partneri vrše vlast i uništavaju sve institucije u Srbiji. Maja Gojković mora hitno da podnese ostavku jer je nedostojna funkcije predsednice parlamenta“, naveo je Aleksić u pisanoj izjavi.

Aleksić je najavio da će protiv Maje Gojković biti podneta krivična prijava i istakao da političku i pravnu odgovornost za ovakav skandal mora snositi prvenstveno predsednica skupštine, jer ona ugrožava interese države Srbije i njenih građana i jer je uništila parlament, koji bi trebalo da bude stub demokratije i predstavnički dom svih građana Srbije.

„Skupština više ne postoji, ona je potpuno urušena i uništena. Nelegalna je sednica koja je sazvana nelegalno, na osnovu falsifikata. Ovo je još jedan u nizu dokaza da poslanici Narodne stranke i Saveza za Srbiju, kao i drugi poslanici opozicije, opravdano bojkotuju parlament, i da apsolutno ne bi trebalo davati legitimitet urušavanju najvišeg zakonodavnog tela“, istakao je Aleksić.

Aleksić je naveo da je pre tri godine, kada je Maja Gojković predložena za predsednicu skupštine, upozorio da bi ona mogla da počini ovakvo delo, znajući da je promenila mnogo stranaka, a da je zarad ličnog interesa spremna da uradi sve, bez obzira da li je to na štetu građana i države.

Na fotografijama su ostavke poslanika i njihovi potpisi na zahtevu za sazivanje vanredne sednice:

1 / 2 Foto: savez-za-srbiju.rs

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.