BORIS TADIĆ PRODAJE KAFU OD MAČJEG IZMETA: Bivši predsednik našao posao
Uhlebljenje našao u Luovoj kompaniji „ToJoy“, koja važi za najveću preduzetničku platformu u Kini, Foto: tojoygroup.com

I MIRIS I UKUS

BORIS TADIĆ PRODAJE KAFU OD MAČJEG IZMETA: Bivši predsednik našao posao

A Tadićeva desna ruka u poslu s Kinezima je njegova dugogodišnja sekretarica Vanja Teinović

Objavljeno:

Bivši predsednik Boris Tadić konačno je našao novi posao! Kako otkriva Kurir, on je uplovio u ozbiljan biznis, i to kao saradnik poznatog kineskog milijardera Lu Đunćinga.

foto: tojoygroup.com

Veza iz vremena vlasti

Tadić je, naime, uhlebljenje našao u Luovoj kompaniji „ToJoy“, koja važi za najveću preduzetničku platformu u Kini i bavi se najrazličitijim oblastima biznisa - od turizma, zabave i odevanja pa sve do prodaje luksuzne i vrlo skupe kafe od mačjeg izmeta.

Proces pravljenja ove unikatne kafe
Proces pravljenja ove unikatne kafefoto: EPA/Bagus Indahono

Izvor Kurira kaže da je Tadić još tokom mandata šefa države uspostavio ovu kinesku vezu, ali da je ona znatno ojačala tek nakon isteka njegovog mandata. - Biznismen Lu za svoju mrežu okuplja upravo bivše predsednike i premijere i on je prošle godine i dolazio u Beograd, gde se sastajao s Tadićem. Nakon toga je Tadić boravio u Kini i bio je Luov gost u Pekingu i Šangaju. Uspostavili su baš dobru saradnju - priča sagovornik. Kako objašnjava, Tadićeva desna ruka u poslu s Kinezima je njegova dugogodišnja sekretarica Vanja Teinović.

Poveo i sekretaricu - Ona sad radi i u stranci i važi za odanu saradnicu. Veoma mu je važna za ovaj posao, tako da je ona obavezan saputnik na svakom njegovom putu u Kinu - otkriva izvor Kurira i dodaje da je Tadiću ovaj posao dobrodošao jer mu na polju politike više ne cvetaju ruže kao nekada. Takođe, uticajni milijarder iz Kine poslužio je Tadiću i kao ulaznica za visoku poziciju u Globalnoj konfederaciji privrednih komora (GCCC), ekonomskoj organizaciji koju je pokrenuo upravo Lu sa ciljem da utiče na svetske ekonomske tokove. Na zvaničnom sajtu konfederacije navodi se da je Tadić član stalnog komiteta GCCC, sa zvaničnom funkcijom kontinentalni predsednik istočnoevropske konfederacije. Koliko Tadić zarađuje na novom poslu, zasad je nepoznato, jer iz kompanije „ToJoy“ nisu odgovarali na naša pitanja. Ostalo je nepoznato i kakva su tačno zaduženja bivšeg predsednika Srbije. Ni Tadić nije odgovarao na pitanja.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.