HARADINAJ HOĆE RAT, REKAO SAM MU DA NE PRILAZI SEVERU! Stoltenberg ŽESTOKO uzvratio na Ramušove PRETNJE!
Ozbiljan sukob: Haradinaj i Stoltenberg, Foto: Printscreen

jasno i glasno

HARADINAJ HOĆE RAT, REKAO SAM MU DA NE PRILAZI SEVERU! Stoltenberg ŽESTOKO uzvratio na Ramušove PRETNJE!

Postoji Briselski sporazum iz 2013. koji jasno predviđa da KBS ne može na Sever bez dozvole komandanta KFOR-a

Objavljeno:

Postoji Briselski sporazum iz 2013. koji jasno predviđa da KBS ne može da uđe na Sever bez dozvole komandanta KFOR-a. Ovo sam jasno stavio do znanja u mom razgovoru sa Haradinajem, ponovio je danas generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg, u izjavi za KTV.

Stoltenberg je ovim odgovorio na jučerašnju izjavu kosovskog premijera Ramuša Haradinaja, da je NATO-u predat novi operativni plan za celu zemlju, te da „nema više juga i severa“.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je juče da od Kosova očekuje da poštuje međunarodne sporazume, uključujući i briselske sporazume i podsetio da KBS ne može da vrši operacije na Severu bez prethodnog odobrenja NATO-a.

Na ovu izjavu reagovao je kosovski premijer Ramuš Haradinaj, rekavši da je NATO-u predat novi protokol za operacije na Kosovu, „za celu zemlju – nema više juga i severa,“ preneo je juče Klan Kosova.

Dodao je da je Skupština Kosova dala vojsci mandat „u celoj zemlju, bez razlike“, prenosi Gazeta Express.

Upitan danas da prokomentariše Haradinajeve navode, Stolteberg je još jednom ponovio da na osnovu Briselskog sporazuma iz 2013. KBS ne može da uđe na Sever bez dozvole komandanta KFOR-a, i da je to jasno stavio do znanja u razgovoru sa kosovskim premijerom, Ramušem Haradinajem.

- Postoji Briselski sporazum iz 2013. koji jasno predviđa da KBS ne može na Sever bez dozvole komandanta KFOR-a. Ovo sam jasno stavio do znanja u mom razgovoru sa Haradinajem, i očekujem da se to poštuje - izjavio je Stoltenberg za KTV.

BONUS VIDEO:

JAKO NEVREME POGODILO NOVI SAD! Grad veličine zrna graška pada u sred zime (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Kossev)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.