DA LI VEŠALA DAVE DVERI? BOŠKO I SRĐAN U KLINČU! Obradović UKORIO Noga, a ovaj mu zapušio USTA i najavio SMENE
Slučaj "vešala" dobio je svoj epilog - raskol u Dverima, Foto: Printscreen / Twiter, Nebojša Mandić

RASKOL

DA LI VEŠALA DAVE DVERI? BOŠKO I SRĐAN U KLINČU! Obradović UKORIO Noga, a ovaj mu zapušio USTA i najavio SMENE

Opasan sukob izbio je u opozicionoj stranci

Objavljeno:

Slučaj "vešala" dobio je svoj epilog - raskol u Dverima.

Doskorašnja desna ruka Boška Obradovića, Srđan Nogo, neprijatno je iznenadila vrh Dveri pojavljivanjem na poslednjem protestu "1 od 5 miliona" na koji je došao sa vešalima.

Nakon fotografije Noga sa vešalima, oglasio se i lider Dveri.

Boško Obradović tada je rekao da se taj pokret ograđuje od ponašanja poslanika Srđana Noga i poručio da vešala nisu njihova politika.

Zbog ovoga su se ogradili od Srđana
Zbog ovoga su se ogradili od Srđana foto: Printscreen / Twiter

Nogo, od kog se Obradović ogradio, nedavno je na svom Fejsbuku napisao da će biti protiv kandidat Bošku Obradoviću na stranačkim izborima za lidera Dveri.

Obradović je za Espreso rekao da su Dveri reagovale zbog njegovog poteza s vešalima, a imao je šta i da kaže o Nogovoj kandidaturi.

- Protiv Srđana Noga je pokrenut disciplinski postupak zbog višemesečnog kontinuiranog kršenja odluka vrha Pokreta. O svim daljim odlukama izjasniće se vrlo brzo disciplinski organi Srpskog pokreta Dveri.​

- Što se tiče kandidature, unutarstranački izbori su tek u junu, a procedura nije ni pokrenuta pa je neozbiljno najavljivati kandidaturu na fejsbuku i to sat vremena nakon najave disciplinskog postupka - rekao je Boško Obradović za Espreso.

Funkcioner Dveri Srđan Nogo s druge strane za Espreso tvrdi da će biti kandidat za lidera te stranke uprkos svemu.

- Nama redovni izbori u stranci trebaju da budu do Vidovdana, tačnije 28. juna 2019. godine. To se zna i to je usvojeno. To je sasvim redovna stvar i Boško Obradović još od ranije zna da ja planiram da se na tim izborima kandidujem za predsednika. Ne vidim tu problem - kaže nam on.

Kada je u pitanju ograđivanje Boška Obradovića od Srđanovih vešala, Nogo nam kaže:

- Već sam objasnio svoj politički performans i čemu zaista služi ta maketa vešala i tu nemam šta da dodam. A ograđivanje Boška Obradovića od toga neću da komentarišem.

Na naše pitanje da li se plaši da će ga zbog svojih stavova izbaciti iz Dveri Nogo odgovara:

- Za sve postoji pravna procedura. Za sada nemam informacije da je tako nešto moguće. Ukoliko se neko odluči za takav korak mora za to da ima i pravno uporište.

U jeku raskola u Dverima, oglašavao se i Nenad Čanak.

Nenad Čanak
Nenad Čanak foto: Fonet

Lider LSV ušao je u otvoreni sukob sa liderom Dveri Boškom Obradovićemkada ga je nazvao uspaljenim lažovom! Na pitanje da li ima komentara na izjavu Nenada Čanka, Obradović je odgovorio:

- Ne bih trošio medijski prostor na rasprave sa istrošenim omiljenim opozicionarima koji nemaju drugi način da dobiju medijsku pažnju. Ne zaboravite da je Čanak u vlasti sa SNS u Novom Sadu.​

Boško Obradović na Tvtiteru je pre dva dana objavio fotografiju, kako navodi, nove slike političke scene Srbije.

- Ta slika je i slika Srbije onakve kakvom ju je napravio aktuelni režim - slika podeljenog društva u kom imate one koji su uzurpirali sve institucije i koji te iste institucije koriste za progon onih koji ne misle kao oni. O tome vam dovoljno govori izjava Aleksandra Vučića da ga ne zanima mišljenje onih koji protestuju ni da ih je 5 miliona - rekao je Obradović.

Inače, poslanici Srpskog pokreta Dveri krajem januara odlučili su da neće prisustvovati sednicama Narodne skupštine, kao ni tadašnjem radnom ručku sa predsednikom Slovenije, jer se, kako su naveli solidarišu sa građanskim protestima širom Srbije.

Na pitanje kada se vraćaju u Skupštinu, odgovorio je:

- U Skupštinu se vraćamo kada ona ponovo bude funkcionisala onako kako treba. Kao što smo rekli i u Sporazumu sa narodom, skupštinu smo napustili jer je režim ukinuo demokratska načela i temelje parlamentarizma te ćemo se u nju vratiti kada oni budu ponovo uspostavljeni.

Boško Obradović rekao je takođe i da protesti napreduju, da su dali rezultate, i da će se oni nastaviti u narednom periodu.

- U društvu u kom imamo scenu da se ljudi fotografišu ako napuste vođin skup, biti na bilo kom protestu protiv vlasti je izraz hrabrosti i građanske svesti. Protesti su već pokrenuti u preko 50 gradova u Srbiji i to je više nego što je bilo ko na početku mogao očekivati. Oni su već dali rezultate. Vlast greši i reaguje na pritisak. To treba da se nastavi i trajaće sve dok ne vidimo.stvarne promene u ovoj zemlji - zaključio je Obradović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.