DA JE BILO KO POGOĐEN U GLAVU, BIO BI MRTAV: Incident na protestu, na novinara N1 bačena KAMENA PLOČA!
Građanski protest "1 od 5 miliona" održava se svake subote u nekoliko gradova širom Srbije, Foto: Beta/Emil Vas

"1 od 5 miliona" u Beogradu

DA JE BILO KO POGOĐEN U GLAVU, BIO BI MRTAV: Incident na protestu, na novinara N1 bačena KAMENA PLOČA!

Jedna od učesnica protestne šetenje, napisala je na svom Tviteru da je kamena ploča došla najverovatnije sa zgrade Ministarstva odbrane, kao i da je pukom srećom izbegnuta tragedija

Objavljeno:
Bojana Kontić

Tokom građanskog protesta "1 od 5 miliona" održanog u subotu u Beogradu, došlo je do incidenta, kada je prema rečima očevidaca, kamena ploča umalo pogodila reportera N1 televizije, Miodraga Sovilja.

Jedna od učesnica protestne šetenje, napisala je na svom Tviteru da je kamena ploča došla najverovatnije sa zgrade Ministarstva odbrane, kao i da je pukom srećom izbegnuta tragedija. Tvrdi da su sa pomenute zgrade gađali novinara N1.

- Večeras je novinar N1 Midorag Sovilj gađan kamenom pločom, najverovatnije sa zgrade Ministarstva odbrane, koja ga je promašila i skoro pogodila mog sina i mene! Deo ploče se odbio o nogu mog sina i gospođe pored nas! Da je bilo ko pogođen u glavu, bio bi mrtav!"

Dodala je da je najviše uznemirilo to što se u neposrednoj blizini našao čovek sa malim detetom na ramenima.

- Najviše sam uznemirena jer je pored nas šetao čovek sa bebom na ramenima - šta da je kamena ploča pogodila bebu? Dakle, šalje se jasna poruka "Eto šta se može desiti ako šetate, pa vi ako hoćete šetajte i dalje". Znači svim neistomišljenicima kao Borko Stefanović da se lome glave?!

Ovim povodom, na Tviteru se oglasio i direktor programa TV N1, Jugoslav Ćosić, obrativši se pre svega ministru policije, Nebojši Stefanoviću.

"Reporterska ekipa N1 koja je večeras izveštavala sa građanskog protesta u Beogradu gađana je sa keramičkom pločom. Ministre policije, vaša je obaveza da obezbedite bezbednost učesnika svih javnih skupova pa i novinara."

Kako bi saznali šta se tokom protestne šetnje zaista dogodilo, pozvali smo Miodraga Sovilja, koji je za Espreso kratko prokomentarisao:

- Ja lično ništa nisam video, samo sam čuo kad je puklo iza mene. Očevici su rekli da su oni videli šta se desilo. To je sve što mogu da kažem.

Niko od nadležnih se ovim povodom nije oglasio, pa se sa sigurnošću ne može tvrditi šta se zaista dogodilo.

Podsetimo, prvi građanski protest je održan 30. novembra u Kruševcu, nekoliko dana posle napada na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića. Stefanović je napadnut neposredno pred početak održavanja tribine u tom gradu. Dan nakon napada, on je na konferenciji za novinare pokazao svoju košulju koja je usled zadobijenih povreda bila prekrivena krvlju, pa je prva protestna u Kruševcu održana upravo pod nazivom "Stop krvavim košuljama".

Nedelju dana kasnije, 8. decembra, šetnja organizovana i u Beogradu. Od tada, građani svake subote šetaju centralnim gradskim ulicama, a u međuvremenu je protest počeo da se održava i u više od 20 gradova i opština širom Srbije. Na samom početku i protest u Beogradu je nosio naziv "Stop krvavim košuljama" da bi nakon nekoliko šetnji glavna parola postala "1 od 5 miliona".

Neki od zahteva organizatora protesta:

  • izveštavanje o svim političkim opcijama na javnom medijskom servisu
  • pronalazak počinilaca i nalogodavaca ubistva predsednika inicijative SDP Olivera Ivanovića
  • pronalazak nalogodavaca napada na novinara Milana Jovanovića
  • ostavka ministra policije Nebojše Stefanovića
  • ostavka direktora RTS-a Dragana Bujoševića i urednika RTS-a Nenada Lj. Stefanovića
  • ostavku ministra prosvete Mladen Šarčević

BONUS VIDEO: NEVIĐENI TRIK! Evo kako najbolje da kupite obuću za sebe, a da ne pogrešite! Treba vam samo telefon i sličica! (VIDEO)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.