TAČI I HARADINAJ DAJU SRBIJI LEPOSAVIĆ I ZVEČAN, ALI TO JE NAJGORA PODVALA! Otkrivamo šta piše u PLATFORMI Albanaca
Haradinaj i Tači gledaju u mapu podeljenog Kosova, Foto: printscreen facebook, kosovaonline.info

NOVI PAKLENI PLAN PRIŠTINE

TAČI I HARADINAJ DAJU SRBIJI LEPOSAVIĆ I ZVEČAN, ALI TO JE NAJGORA PODVALA! Otkrivamo šta piše u PLATFORMI Albanaca

Plan je dovesti Srbiju pred svršen čin...

Objavljeno:
Darko Zlojutro

Albanci iz Prištine pišu novu platformu takozvanog Kosova za razgovor sa Srbijom, a u njoj će jasno tražiti od Srbije da se odrekne i nekih delova njene teritorije, saznaje Espreso.co.rs.

Kako saznaje naš portal iz izvora Prištini pregovarači tim užurbano završava pravljenje nove platforme za razgovore Beograda i Prištine.

- U njoj će jasno biti postavljene crvene linije Prištine, one maksimalne i minimalne. Biće tu reči o pripajanju određenih teritorija Srbije takozvanom nezavisnom Kosovu. Tu se pre svega misli na Preševo, Medveđu i Bujanovac, to je gornja takozvana maksimalna crvena linija. Ispod toga za Albance bilo bi prihvatljivo da dobiju Preševo i šest sela oko Medveđe, a Bujanovac bi trebalo da ima specijalan status - otkriva nam naš izvor.

Prema njegovim rečima Albanci će korigovati stav od nema podele Kosova do razgovaraćemo o prekrajanju granica, ali Srbiji dalje od Leposavića, Zubinog Potoka i Zvečana nisu voljni da daju.

- Dobar deo nacrta je već napisan, a usaglašen je na zajedničkoj večeri Haradinaja, Ljimaja, Veseljija, Tačija, Pacolija i Rame. Cilj je da se Srbiji ostavi što manje manevarskog prostora - kaže nam naš izvor.

foto: Printscreen

On dodaje da se sprema velika priča oko Trepče i Gazivoda.

- Albanci neće dozvoliti da se Trepča i Gazivode privatizuju ili da ostanu u rukama Srbije. Oni će po svaku cenu i to će biti ispisano u ovoj platformi tražiti da to bude deo pod jurisdikcijom Prištine. Takođe svaka odluka iz Brisela moraće da bude potvrđena u kosovskom parlamentu i na vladi - kaže nam izvor i dodaje da se mnoge stavke iz platforme neće dopasti Srbima, ali da je to i cilj.

- Treba okriviti Beograd za krah dijaloga - završava on i najavljuje da bi platforma mogla da ugleda svetlost dana na dan 11 godišnjice od proglašenja nezavisnosti.

Da je Priština na putu da objavi platformu tvrdi i koopredsedavajući pregovaračkog tima Prištine Fatmir Ljimaj koji kaže da će sledeće nedelje biti završšen rad koji će potom biti dostavljen kosovskog skupštini.

"Ako ne možže da se ujedini politički faktor na Kosovu, u najmanju ruku, treba da usaglasimo stavove", rekao je on, prenosi RTK2.

On je izrazio nadu da će ta platforma predstaviti zajedničke stavove kosovskog političkog faktora i poslati poruku da Kosovo konačno ima zvaničan stav u pogledu dijaloga sa Srbijom.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.