DESETI PROTEST U BEOGRADU: Protestna kolona prošla planiranom trasom (FOTO)
Protest pod sloganom "Jedan od pet miliona", Foto: Printscreen/Twitter

protest

DESETI PROTEST U BEOGRADU: Protestna kolona prošla planiranom trasom (FOTO)

Na Platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu na početku desetog po redu protesta "Jedan od pet miliona" prisutnima se obratio pisac Marko Vidojković

Objavljeno: 20:53h

Na desetom po redu protestu "Jedan od pet miliona" u Beogradu ponovo su se pojavila vešala, jedna na kraju protestne kolone, koja je nosio poslanik Dveri Srđan Nogo, a druga, negde u vrhu kolone, koja je nosio jedan od učesnika protesta.

Ta druga vešala su se umesto omčom završavala cvetom visibabe, kao karikiranje reagovanja i osuda u javnosti poruke koju predstavljaju vešala sa protesta prošle subote.

Na Platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu na početku desetog po redu protesta "Jedan od pet miliona" prisutnima se obratio pisac Marko Vidojković.

Najavljena je bila i Sanja Pilipović, majka jednog od učesnika prošlonedeljnog protesta, koji je bio priveden zbog nošenja vešala, ali se nije pojavila, već samo poslala pozdrave preko organizatora, koji su zaključili da je njen sin pušten zato što je ona najavljena na protestu.

Među okupljenima su se opet pojavila vešala, koja se, umesto omče, završavaju cvetom visibabe, kao karikiranje reagovanja i osuda u javnosti poruke koju predstavljaju vešala sa protesta prošle subote.

Trasa kojom je prošla protestna kolona bila je: Plato - Vasina - Makedonska - Svetogorska - Takovska - Kneza Miloša - Kralja Milana - Terazije.

Okupljenima na Platou pridružila se, organizovano, i grupa studenata FPN-a, FON-a, ETF-a i Saobraćajnog fakulteta.

Oni su se ranije tokom dana okupili ispred studentskog doma "4. april" odakle su krenuli u protestnu šetnju do Filozofskog fakulteta.

Organizatori su, inače, ranije danas izdali saopštenje sa pozivom "pojedincima" da ne donose vešala, jer to nije poruka protiv nasilja.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.