Može mu se: Mladi naprednjak sa 25 godina i bez diplome u direktorskoj fotelji

još ni fakultet nije završio

Može mu se: Mladi naprednjak sa 25 godina i bez diplome u direktorskoj fotelji

Stanojev još studira, a ne ispunjava ni uslove konkursa koji se tiču iskustva na rukovodećoj poziciji
Objavljeno: 23:54h

Kada su u pitanju javna preduzeća, posebno na lokalu, presudna je partijska knjižica. Jedna od prvih odluka Skupštine opštine Bela Crkva nakon prekomponovanja vlasti u januaru bilo je imenovanje Darka Stanojeva (25) na mesto vršioca dužnosti direktora lokalnog javnog preduzeća “Komunalac”. Vućić objavio: Izbori će biti 24. aprila! Ipak, kako N1 saznaje, Stanojev još studira, a ne ispunjava ni uslove konkursa koji se tiču iskustva na rukovodećoj poziciji. Tako i ona stara “Završi fakultet, pa nađi posao” za Stanojeva ide suprotnim smerom. Naime, ovaj čovek ispite na Ekonomskom fakultetu u Beogradu polaže iz – direktorske fotelje, a registar ispita pokazuje da je izašao već na tri od kako je imenovan. I sve to uprkos činjenici da za tu poziciju uslovi nalažu da osoba mora imati završen fakultet i barem pet godina radnog iskustva, od čega tri na rukovodećem mestu.

Printscreen/N1
Sa titulom najmlađeg, Darko Stanojev mogao bi da ponese i titulu najzauzetijeg direktora jednog javnog preduzeća u Srbiji. Naime, i pored obećanja da će izdvojiti pet minuta vremena za ekipu N1 između brojnih sastanaka, po svemu sudeći, nije uspeo da stigne da se javi. Kako je došlo do imenovanja čoveka koji ne ispunjava uslove konkursa, ne zna ni prvi čovek Bele Crkve. - Ne bih da komentarišem to, jer ja nisam ulazio u pravne stvari njegovog izbora - kaže predsednik opštine Bela Crkva Darko Bogosavljević. Na opasku da je ipak kao predsednik opštine morao da zna šta se dešava on odgovara da direktore preduzeća ne bira on već Skupština opštine.
Printscreen/N1
Takođe dodaje da nema informacije o tome da Stanojev u isto vreme studira i obavlja funkciju direktora. Budući da je Stanojev ujedno i predsednik lokalnog odbora Srpske napredne stranke, nastavljena je i tradicija partijskog zapošljavanja, a na pitanje šta se to promenilo nakon prekomponovanja vlasti, predsednik opštine nije imao jasan odgovor. Opozicija kaže – izbor studenta bez radnog iskustva prst je u oko građanima Bele Crkve. - Oni pre nego što završe fakultete jednostavno sagore u toj želji za preuzimanjem vlasti. Očigledno, onaj ko je osnovao SNS, Tomislav Nikolić, ima isto sumnjivu diplomu, a oni koji nemaju diplomu, nastave samo njegovim putem - ističe šef odborničke grupe DS-a u Beloj Crkvi Željko Crnogorac. Podsetimo, do smene vlasti u Beloj Crkvi došlo je nakon što je deo odbornika DS-a prešao u redove SNS, a sednicu na kojoj je trebalo da se raspravlja o prekomponovanju obeležili su brojni incidenti. (Espreso.co.rs/N1info.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.