POSLANIK DVERI: Davao sam izjavu više od tri sata! STEFANOVIĆ: Prijave se šalju na 192, ne na Tviter!
Rasprava se povela na Tviteru, započeo je Sergej a onda se oglasio i Nebojša Stefanović, Foto: Printscreen / Youtube

RASPRAVA ZBOG VEŠALA

POSLANIK DVERI: Davao sam izjavu više od tri sata! STEFANOVIĆ: Prijave se šalju na 192, ne na Tviter!

Rasprava se povela na Tviteru, započeo je Sergej, a onda se oglasio i Nebojša Stefanović

Objavljeno:

Dok poslanik Dveri Srđan Nogo tvrdi da je davao izjavu tri sata u policiji povodom makete vešala koja je osvanula na prošlonedeljnom protestu, i zbog koje je uhapšen mladić N. P, ministar policije Nebojša Stefanović te tvrdnje negira.

Rasprava se oko toga povela i na društvenoj mreži Tviter, kada je najpre lider PSG Sergej Trifunović napisao da je Nogo priznao u policiji da je doneo vešala, da ih je N. P. "samo uzeo iz njegove ruke", i da o tome postoji snimak kao dokaz.

Na to je, takođe na Tviteru, reagovao ministar Stefanović.

- "Srđan Nogo je priznao u policiji"... a niti je bio pozvan, niti je davao bilo kakvu izjavu policiji. Ponovo lažne vesti - napisao je Stefanović.

Nakon ovog tvita, oglasio se i Srđan Nogo, koji je naveo da je davao izjavu tri sata.

- Ministre, Vas sam obavestio još u nedelju, u ponedeljak sam više od tri sata bio u gradskom SUP-u, rekao sam inspektorima i tražio da dam izjavu, u utorak pozvao postupajućeg tužioca, rekao mu telefonom i tražio da me sasluša. Ja ne znam šta još treba? - napisao je Nogo.

Razgovor je nastavio Stefanović, koji je napisao da Nogo nije bio u zgradi PU Beograd, već ispred nje.

- U zgradi PU Bgd niste bili, bili ste ispred zgrade. Niste pozvani od strane policije zato što Vas nema na snimku, a ni tužilac nije tražio Vašu izjavu. To što ste meni pisali na Tviteru ne znači da ste bilo šta prijavili. Za sve što želite da prijavite, broj policije je 192 - napisao je Stefanović.

Bura u javnosti se podigla prošle nedelje, kada se na protestima "1 od 5 miliona" pojavila osoba koja je nosila maketu vešala. Rasprava je nastavljena o tome da li ta osoba "ubačeni element" ili neko od protestanata.

Predstavnici vlasti su listom osudili ovaj postupak, Savez za Srbiju se od njega ogradio, ali je javio poslanik Dveri Srđan Nogo koji je rekao da je on nosio improvizovana vešala, da će sam doći u policiju i doneti ih.

Međutim, policija je zbog ovoga uhapsila dve osobe, od kojih je jedna, N. P. maloletna, kojoj je nakon saslušanja određen pritvor od 30 dana, a tereti se za krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

Ipak, njemu je sinoć ukinut pritvor nakon žalbe branioca.

BONUS VIDEO:

TARZO PRKOSI HLADNOĆI: Ima 70 godina i redovno skija go do pojasa! (KURIR TV)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.