TU SMO DA NE BI GLASAO VAŠ ČUKUNDEDA KOJI JE MRTAV 80 GODINA! Da li smo mi ekipa koja kiseli kupuse, pita se Sergej
Sergej Trifunović, Foto: Twitter printscreen

ujeda

TU SMO DA NE BI GLASAO VAŠ ČUKUNDEDA KOJI JE MRTAV 80 GODINA! Da li smo mi ekipa koja kiseli kupuse, pita se Sergej

Glumac je svakodnevno u žiži javnosti otkako je zagazio u politiku

Objavljeno:

Novi predsednik Pokreta slobodnih građana je glumac Sergej Trifunović. On je na tu funkciju došao nakon što je pre nekoliko nedelja PSG napustio njegov doskorašnji predsednik Saša Janković.

Nakon dolaska na ovo mesto, Sergej svakog dana nanovo okupira pažnju javnosti.

On je na Tviteru objavio video snimak emisije u kojoj je gostovao kao novoizabrani predsednik PSG i izazvao burne reakcije svojim izjavama. Uz objavu je napisao:

"Laki je sad već podosta nervozan. Precednika ne dovlačiti u jutarnje emisije. Oće da ujede."

Sergej se u razgovoru dotakao mnogih tema, a između ostalog govorio je i o Sporazumu sa narodom, a zatim naveo da ugovor sadrži nužne stvari, a među njima i uslove za fer izbore, slobodu medija, jer kako je rekao, "ova vlast je prigrlila medije, pa slobodu ne da".

Zatim se nadovezao rekavši da ako Aleksandar Vučić raspiše izbore, njih apsolutno treba bojkotovati.

- Niko normalan ne treba da izađe na nameštene izbore. Dok bude glasao vaš čukundeda koji ima 165 godina i mrtav je već 80 i njegovih 8.000 vršanjaka, sve to ne sme da se toleriše, u tom smislu. Dok opozicija sedi u skupštini, nema razloga.

On je još jednom naglasio da se PSG neće pridružiti Savezu za Srbiju, ali da učestvuju u sporazumu sa narodom.

- Juče su se čula razna mišljenja kod nas o sporazumu. Ugovor s narodom zaparavo služi da bivše igrače vlasti obaveže na drugačije poslovanje od onog koje su imali. A mi kao nikad nismo bili u vlasti. Ja kažem, čekajte, ni Dveri nisu bile u vlasi, ni Ne davimo Beograd nikad nije bio u vlasti, svi treba da se obavežemo na, kako bih rekao, akt dobre volje, a pritom nemamo nameru da budemo partibrejkeri u opoziciji. Tako da ćemo apsolutno potpisati ugovor, iako nije savršen, nije završen. Rađen je četiri nedelje. Sad, ja ne znam čemu tolika žurba, pošto će ovo da traje, pa će da traje, ali mislim da ga treba uraditi što detaljnije. Ali, složili smo se na jednom sastanku, da je to nacrt sporazuma i da će se on stalno dopunjavati. I scenario za film pišemo godinu dana. Pa pobogu, ne može tako ozbiljna stvar kao što je ugovor s narodom, da se piše četiri nedelje.

Na pitanje novinarke kako komentariše što je SNS krenuo u kampanju "Budućnost Srbije", lider PSG je rekao:

"Živi bili".

Prokomentarisao je kako ga često pitaju: "šta misliš, hoće ovo da vam uspe?", a na to pitanje i on ima jedno.

- Da li smo mi ekipa koja kiseli kupuse, pa 'oće da uspe?

Kada je upitan za komentar o tome što je ideja za kandidaturu na mesto lidera PSG bila njegova ideja, rekao je:

- Sve glupe ideje su uglavnom moje ideje - na šta ga je novinarka upitala, zašto tako misli kada je sad lider.

- Hoćete da mi čestitate? Trebali bi da mi izjavite saučešće. Očekivao sam da ću imati užasno mnogo posla, kao što i imam.

Između ostalog, Trifunović je rekao da PSG osniva lokalni odbor u Gornjem Milanovcu, Ćurpiji, Brusu... Zatim se dotakao gradonačelnika Brusa i dodao da je on i silovatelj.

- Znate li koliki je Brus? Malo veći od ovog vašeg stola. To je mali grad. Žena ima frizerski salon, ostavi njenog muža bez posla, nju ucenjuje, dolazi s ortacima, koji su prebili Borka Stefanovića šipkom. To je divlji zapad - kaže Trifunović i dodaje:

- Vučić je počeo polako da odaje. Ovog je sad u Grockoj skinuo, ali to je i dalje optužba za paljenje auta. Babićev vozač je izašao već iz zatvora, braniće se sa slobode. Vučko će polako početi da odaje jednog po jednog, Jutku će morati kad ga pritisne javnost. Ne možeš da držiš silovatelja na vlasti, zemljače. Onda, Bogdan Laban u Subotici, koji je još uvek na funkciji, posle svega što postoji. To tako ne može.

Dotakao se i kolege glumca Dragana Bjelogrlića, te prokomentarisao "da je dobro što je i on nešto rekao".

- Bjela je fajter, lepo da se oglasio.

Lider Pokreta slobodnih građana je istakao da su svetski mediji počeli da izveštavaju o protestima, te da je on različitim medijima iz sveta dao intervjue, a kada ga je novinarka upitala šta im je rekao, on je kratko rekao:

- Svašta.

Trifunović je naglasio da će novine predstaviti javnosti nakon 9. februara. O čemu se radi, ostaje da se vidi.

BONUS VIDEO: Espreso intervju Biljana Jovanović, sestra Slavča Petrova, mladića koji je 7. januara preminuo od tumora na mozgu, nakon lečenja metodama Miroljuba Petrovića

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.