POČELA KAMPANJA BUDUĆNOST SRBIJE! Vučić: Norveška je iskreni prijatelj Srbije, hvala vam što nas učite da radimo
Aleksandar Vučić, Foto: Filip Plavčić

obraćanje predsednika

POČELA KAMPANJA BUDUĆNOST SRBIJE! Vučić: Norveška je iskreni prijatelj Srbije, hvala vam što nas učite da radimo

Počeo skup čelnika 91 lokalne samouprave koje su uključene u projekat "Norveška za vas – Srbija

Objavljeno: 13:20h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nalazi se u Aleksincu na skupu čelnika 91 lokalne samouprave koje su uključene u projekat "Norveška za vas – Srbija".

Skupom se obeležava dugogodišnje uspešno partnerstvo Norveške i Srbije i predstavljaju primeri relevantnih projekata sprovedenih uz podršku norveških donacija

U okviru posete jugu Srbije predsednik Vučić će danas i sutra posetiti i Vranje, Vladičin Han, Trgovište, Surdulicu, Bujanovac i trasu Koridora 10 u Grdeličkoj klisuri.

Vučić je rekao da će u okviru kampanje obići svih 29 okruga u Srbiji kako bi građanima predstavio postignute rezultate, najaviti kakvi su dalji planovi, ali i da čuje njihove primedbe.

Program je otvorio predsednik opštine Aleksinac Nenad Stanković.

foto: Printscreen / Tanjug

- Želim da se zahvalim Kraljevini Norveškoj na podršci. Zašto mi je važno da sam video ovde čelnike opština? Zato što će kroz projekte naučiti kako da se odgovorno i transparentno upravlja projektima i novcem – rekao je Vučić.

Predsednik se zahvalio Norveškoj na pomoći u najtežim trenucima sa kojima se Srbija suočavala.

foto: Printscreen / Tanjug

- Norveška je iskreni prijatelj Srbije. Hvala im što nas uče da radimo i što nas uče procedurama da uštedimo mnogo više novca u budućnosti. Želimo da još mnogo toga naučimo od vas - rekao je Vučić i zamolio ambasadora Norveške Arna Sanesa Bjornstada da i dalje pomaže opštine širom Srbije.

Prisutnima se obratio i predsednik opštine Bela Palanka Goran Miljković.

- Posle 30 godina doveli smo prvog investitora zahvaljujući pre svega predsedniku Aleksandru Vučiću. Norveška za vas je veliki izazov za našu opštinu. Konkurisali smo sa dva projekta. Jedan je energetska efikasnost zgrade u kome se nalazi centar za socijalni rad – rekao je predsednik opštine Bela palanka Goran Miljković.

Kako je predsednik rekao, važno je što je na današnjem skupu veliki broj predsendika opština, ne samo zbog projekta i novca koji će biti izdvojen za njih u iznosu od 4 200 000 evra, već i zbog toga što će kroz projekte naučiti kako se transparentno i odgovorno obavlja posao u lokalnim samoupravama.

- Vole naši predsednici opština kad dobiju novac sa strane a posebno nenamenske pare od vlade pa da troše kako hoće, ali nama je važno da dobijaju preko vas i UNOPS-a da znamo kako se troši - rekao je Vučić.

On je kao primer naveo da postoji veliki broj vrednih žena, koje imaju svoje radionice i koje su spremne da rade i po 12 sati, ali da neko mora da pomogne da ti njihovi prizvodi izađu na tržište i da se te žene dodatno zaposle.

- Posebno sam srećan jer se sada ulaže u Aleksincu u negu starijih osoba ali i zbog Novog Pazara i škole ''Stefan Nemanja'' - dodao je on.

Vučić se zahvalio norveškom ambasadoru Arne Sanes Bjornstadu. "Hvala vam, ja vas molim da razmotrite molbu da date još malo para", rekao je Vučić kroz osmeh i dodao da veruje da ga ambasador neće odbiti. - Hvala na svakoj vrsti podrške i pomoći, izuzetno to cenimo i želimo još mnogo toga da naučimo od vas i da ljudi u Srbiji vide i osete deo života, način na koji živite u Norveškoj i u jednom delu razvijenog sveta - rekao je Vučić.

Podsetimo, nekoliko stotina građana dočekalo je predsednika Vučića na ulicama Aleksinca.

U okviru posete jugu Srbije predsednik Vučić će danas i sutra posetiti i Vranje, Vladičin Han, Trgovište, Surdulicu, Bujanovac i trasu Koridora 10 u Grdeličkoj klisuri. Vučić je rekao da će u okviru kampanje obići svih 29 okruga u Srbiji kako bi građanima predstavio postignute rezultate, najaviti kakvi su dalji planovi, ali i da čuje njihove primedbe.

BONUS VIDEO: VAMPIRI OPSEDAJU ESPRESO!

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.