EU ZAPUŠILA USTA HARADINAJU I DOKAZALA MU DA LAŽE! Maja Kocijančić za Espreso otkrila pravu istinu o Trepči
Maja Kocijančić odgovorila je na pitanja Espresa..., Foto: zorana jevtic, ap

Eskskluzivno!

EU ZAPUŠILA USTA HARADINAJU I DOKAZALA MU DA LAŽE! Maja Kocijančić za Espreso otkrila pravu istinu o Trepči

Sve mu je lepo objasnila...

Objavljeno:
Darko Zlojutro

Portparolka Evropske unije Maja Kocijančić odgovorila je za Espreso na izjavu premijera takozvane Republike Kosovo Ramuša Haradinaja da je EU promašila put i da ona nema pojma o Trepči!

Na pitanje Espresa Kocijančićeva je brzo odgovorila, a evo šta je poručila Ramušu Haradinaju:

"Dijalog između Prištine i Beograda, koji je omogućila EU, ima za cilj rešavanje svih otvorenih pitanja. Kao što je naglašeno u strategiji Zapadnog Balkana, još uvek postoje važni bilateralni sporovi u regiji koji tek treba rešiti. EU neće prihvatiti da uvozi nove sporove i nestabilnost koju bi mogli imati" rekla je Kocijančićeva za naš portal i dodala:

"Bez delotvorne i sveobuhvatne normalizacije odnosa Beograda i Prištine kroz dijalog pod vodstvom EU ne može biti trajne stabilnosti u regionu. Sveobuhvatan, pravno obavezujući sporazum o normalizaciji je hitan i presudan da bi Srbija i Kosovo mogli napredovati na svojim evropskim putevima", kaže nam Kocijančićeva.

Kada je reč o Trepči porparolka EU odgovara Haradinaju sledeće:

"Što se tiče pitanja da li je Trepča deo dijaloga - EU kao fasilitator je uvek bila jasna da je dnevni red u dijalogu Beograd i Priština, mi ne komentarišemo tačke o kojima žele da razgovaraju. Oni donose na sto pitanja koja smatraju otvorenima, a zatim se moraju dogovoriti o tome da li će raspravljati o svakom pitanju kako bi postigli pravno obavezujući sporazum o svim otvorenim pitanjima.

Podsetimo Ramuš Haradinaj je rekao da je odgovor EU protiv usvajanja novog Statuta Trepče od strane Skupštine tzv. Kosova dokaz da je Evropska unija promašila put - za par kilometara.

Njegova reakcije je usledila nakon izjave Maje Kocijančić za sprske medije da bi status Trepče trebalo da bude deo dijaloga Beograda i Prištine.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.