PROMAŠILA SI PUT, POJMA NEMAŠ O TREPČI! Haradinaj opet VREĐAO Maju Kocijančić i ZARATIO sa EU!
Produbili sukob: Haradinaj i Kocijančić, Foto: Ilustracija/Espreso.co.rs

novi sukob

PROMAŠILA SI PUT, POJMA NEMAŠ O TREPČI! Haradinaj opet VREĐAO Maju Kocijančić i ZARATIO sa EU!

Haradinaj je rekao da je odgovor EU protiv usvajanja novog Statuta Trepče od strane Skupštine tzv. Kosova dokaz da je Evropska unija promašila put - za par kilometara

Objavljeno:

Premijer tzv. Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da je izjava portparolke Evropske komisije Maje Kocijančić o stusu Trepče - neprimerenom.

Haradinaj je rekao da je odgovor EU protiv usvajanja novog Statuta Trepče od strane Skupštine tzv. Kosova dokaz da je Evropska unija promašila put - za par kilometara.

Njegova reakcije je usledila nakon izjave Maje Kocijančić za sprske medije da bi status Trepče trebalo da bude deo dijaloga Beograda i Prištine.

Haradinaj je naglasio da ovakve reakcije evropskih zvaničnika podrivaju nezavisnost i suverenitet Kosova.

Podsetimo, Kosovski parlament usvojio je novi Nacrt Statuta Trepče, koji podrazumeva da ovaj kombinat postane akcionarsko društvo.

Predviđena je transformacija poslovnih jedinica, a to su rudnici sa flotacijom: Trepča – Stari trg, Kišnica i Novo Brdo, Kopaonik – Leposavić.

Statutom “Trepče” se utvrđuju osnivači tog akcionarskog društva i organizaciona struktura. Po zakonu kosovska vlada je većinski vlasnik Trepče sa 80 odsto, a 20 odsto će biti u vlasništvu radnika i drugih akcionara.

BONUS VIDEO:

OVAKO JE GOREO TAKSI U CENTRU GRADA: Nesvakidašnja scena uplašila prolaznike

(Espreso.co.rs/Indeksonline)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.