178 ili 52 km/h, KOJOM BRZINOM JE ZAISTA IŠAO AUTO DIREKTORA KORIDORA? Pozvali smo Babića, ovo nam je rekao (VIDEO)
Pozvali smo Babića, ovo nam je rekao!, Foto: Marina Lopičić, Kurir

šta je istina?

178 ili 52 km/h, KOJOM BRZINOM JE ZAISTA IŠAO AUTO DIREKTORA KORIDORA? Pozvali smo Babića, ovo nam je rekao (VIDEO)

Pojavile su se brojne spekulacije o tome kojom brzinom se kretao automobil u kom je bio Zoran Babić

Objavljeno: 09:34h
Milica Božinović

Saobraćajna nesreća koja se dogodila prošlog četvrtka na naplatnoj rampi Doljevac, u kojoj je poginula Stanika Gligorijević (52), a petoro povređeno, uključujući i bivšeg v.d. direktora Koridora 10 Zorana Babića, i dalje okupira pažnju javnosti.

Naime, pojavile su se brojne spekulacije o tome ko je zapravo vozio automobil u kome je bio Zoran Babić, ali i kojom brzinom se automobil u kojem je on bio kretao.

Podsetimo, Dejan T. (35), vozač "škode superb" u kojoj je bio Babić, izazvao je nesreću kada je na naplatnoj rampi umesto u kanal u kojem se putarina naplaćuje elektronski, ušao u onaj gde se plaća gotovinski i udario u "opel astru" na čijem je zadnjem sedištu sedela Stanika.

Društvenim mrežama počela je da kruži objava jedne korisnice Tvitera, koja navodi da se "škoda superb" kretala brzinom od 178 kilometara na čas, i da je to navodno potvrdila policija na uviđaju, kao i da je prvi automobil koji se vidi na fotografijama vozio komšija njenih roditelja, koji se zove Stanoje i da je on trenutno kod kuće "izlomljen". Ona je dalje navela da je iz Babićevog automobila izvučen samo on, da nije bilo nikakvog vozača, već da je Babić kucao poruke i da nije video rampu.

Međutim, zvanične potvrde navoda pomenute korisnice Tvitera, nema.

Ipak, takođe na društvenim mrežama, pojavila se okvirna simulacija stravične saobraćajne nesreće.

Izvesni Viktor Kostić objavio je na svom profilu da je simulaciju uradio na osnovu podataka, slika i snimaka koje je mogao da pribavi na internetu, te napisao da procenjuje da je brzina kojom se "škoda superb" kretala bila oko 52 km/h.

Ni za ove podatke nema zvaničnih potvrda nadležnih. Da li će se utvrditi kojom brzinom se zaista kretala Škoda, ostaje da se vidi.

Kako bismo proverili navedene spekulacije, pozvali smo Zorana Babića, ne bi li od njega saznali šta se zapravo dešavalo kobnog dana. Međutim, on nije bio raspoložen za razgovor.

- Molim vas, ne želim ništa da govorim, pustite me da na miru završim s rehabilitacijom - rekao je kratko Babić za Espreso.co.rs.

U međuvremenu su se na društevnim mrežama pojavili i nove spekulacije vezane za ovu saobraćajnu nesreću. Poznati srpski naučnik Voja Antonić napisao je da je lako otkriti kako izgleda automobil posle nesreće do koje je došlo brzinom od 50 kilometara na čas, a kako sa većom brzinom. On je napisao:

Podsetimo, Dejan T. (35), vozač Zorana Babića, pušten je da se brani sa slobode, a između ostalog branio se govoreći da je bila gusta magla i da nije mogao da izbegne udes.

Zoran Babić je nakon nesreća izjavio da podnosi neopozivu ostavku na funkciju v.d. direktora Koridora 10, jer je jedan život izgubljen.

Stanika je preminula na licu mesta a iz gomile zgužvanog metala morali su da je izvlače vatrogasci.

Sestra preminule Stanike M.A. (54) koja je bila na mestu suvozača, je teško povređena, dok je njen zet S.A. (48) zadobio lakše povrede. Lakše je povređen i S.S. ( 64) koji je bio za volanom svog "folksvagen pasata" kada ga je otpozadi usled lančanog sudara udarila "opel astra".

BONUS VIDEO: Espreso intervju Biljana Jovanović, sestra Slavča Petrova, mladića koji je 7. januara preminuo od tumora na mozgu, nakon lečenja metodama Miroljuba Petrovića

(M.B.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.