VEŠALA SU NOSILI PRISTALICE DVERI I SAVEZA ZA SRBIJU! Biljana Popović Ivković otkrila najnovije detalje
Otkrila je sve, Biljana Popović Ivković, Foto: Fonet

DA LI SE SADA SVE ZNA

VEŠALA SU NOSILI PRISTALICE DVERI I SAVEZA ZA SRBIJU! Biljana Popović Ivković otkrila najnovije detalje

Otkriveni najnoviji detalji...

Objavljeno:

Državna sekretarka u MUP-u Srbije Biljana Popović Ivković potvrdila je da su identifikovani mladići koji su nosili improvizovana vešala na protestima u subotu u Beogradu i da se radi o pristalicama pokreta Dveri i Saveza za Srbiju.

Ona je za TV Pink rekla i da će od te dvojice mladića biti uzete izjave.

Popović Ivkovićeva je rekla i da je uhapšena i osoba naoružana automatskim oružjem koja je pretila vešanjem sinu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Osim njega, uhapšena je i osoba koja je pretila ćerki i sinu predsednika države.

Navela je da su negiranje i izvrtanje istine kada je reč o vešalima "budalaštine" i pokušaj opravdavanja "monstruoznog i krajnje nedemokratskog čina Dragana Đilasa i drugih lidera Saveza za Srbiju".

Popović Ivkovićeva ocenila je da su vešala i demonstracija nasilja direktna posledica ostrašćene retorike i mržnje SzS i pretnja da svi koji misle drugačije mogu završiti na vešalima, koja su sinonim za fašizam.

"Ne samo da vešala unose nemir i strah kod građana, već bude devijantne ličnosti, manijake i polusvet i poručuju da je demonstracija nasilja legitimna i da su monstruozni zločini dozvoljeni u Srbiji", rekla je Popović Ivkovićeva.

Ona je rekla da će država procesuirati sve koji pokušaju da na bilo koji način ugroze bilo čiju bezbednost.

Državna sekretarka MUP-a Srbije ocenila je da je raspirivanje nasilja opasna stvar i da ne čudi što ima sve više pretnji na društvenim mrežama i što su žrtve postala i deca, u ovom slučaju deca predsednika Srbije kojima prete smrću i silovanjem.

"Sva deca su sigurna i bezbedna, nećemo dozvoliti ugrožavanje njihove niti bilo čije bezbednosti zbog nedosanjanog sna onih koji bi nasiljem da se vrate na vlast", kazala je Biljana Popović Ivković.

Ona je dodala da su izvinjenja Dragana Đilasa postala "vrlo ofucana" i da veruje da ih građani više ne prihvataju.

Navodeći da pretnje nisu dopustive u Srbiji, istakla je i da će pripadnici MUP-a poštovati zakone, a da je na sudovima da sude nezavisno.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.