DOŠLI SMO DO VEŠALA I PRETNJI VUČIĆEVOM SINU! Oglasila se Ana Brnabić i rekla šta misli O PROTESTIMA
Ana Brnabić u Vladi Srbije, Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Rekla je sve što misli

DOŠLI SMO DO VEŠALA I PRETNJI VUČIĆEVOM SINU! Oglasila se Ana Brnabić i rekla šta misli O PROTESTIMA

Premijerka Srbije o svim temama

Objavljeno:

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da deo opozicije koja protestuje ne poštuje nijedan drugačiji stav i da, u nemogućnosti da odgovori na rezultate vlade, iz nemoći prelazi u agresiju.

"Iza nas je jako težak vikend. Sinoć su se pojavila vešala na ulicama, ta nemoć prerasta u agresiju, to je politika linča. Izuzetno je teško raditi u ovakvim uslovima. Došli smo do toga da oni iznose vešala na ulice, a danas su pod punom ratnom opremom pretili sinu predsednika države Aleksandra Vučića", rekla je Brnabićeva sinoć na TV Pink.

Ona je dodala da joj protesti smetaju jer se ne razgovara o rezultatima, već o paušalnim tvrdnjama, i naglasila da je za nju važno da protesti budu mirni i šta građani imaju da kažu.

Brnabićeva je podsetila da je Srbija u 2018. godini sačuvala fiskalnu disciplinu koju je uspostavio predsednik Aleksandar Vučić u vreme kada je bio premijer.

"To je bila treća godina da smo imali suficit u budžetu, radimo na tome da tako ostane i u ovoj godini. U nemogućnosti da odgovore na ove rezultate, oni iz nemoći prelaze u agresiju", istakla je Brnabićeva.

Napravila bih jasnu razliku između između građana koji protestuju jer su nečim nezadovoljni i dela opozicije koja se krije iza tih građana, kojima se nisu obratili i pokušava da upotrebi te proteste u sopstvenu korist, rekla je Brnabić.

Oni se nisu obratili, jer i sami organizatori kažu da bi bili izviždani, dodala je premijerka.

"Deo opozicije koja protestuje ne poštuje nijedan drugačiji stav. Došli smo do vešala, pretnji predsednikovom sinu. Mi smo videli kakav je Dragan Đilas kada su kamere isključene, kako se ponaša prema mladim ljudima koji se ne slažu sa njim. Obraća im se najstrašnijim psovkama", kazala je Brnabić.

Predsednica vlade je izrazila zabrinutost što u protestima deo opozicije koja učestvuje u njima ne poštuje drugačiji stav i mišljenje.

"Ako imate drugačije mišljenje onda vas oni vređaju. Tako smo krenuli i došli do vešala i pretnji predsednikovom sinu", rekla je Brnabić i zapitala da li je to pristojna Srbija i alternativa ovoj vlasti.

Ona je podsetila da su se vešaala i ranije pojavila na tvitu jednog od članova Saveza sa Srbiju.

"Koliko smo daleko da se neko ko misli i govori drugačije nego oni n ađe na tim vešalima. Reći ću vam tri primera apsurda koja su dovela do ovoga, prvi je Boris Tadić, koji je imao dva mandata predsednika Srbije, koji je kada sam ja formirala Savet za kreativne industrije, objavio sva imena članova na tviteru...Tako je počelo", rekla je Brnabić.

Ona je konstatovala da sve što se dešava pokazuje besmisao kritika koje su upućene Vladi.

"Oni čak i kada kažu da ne mrze, moraju da uvrede", ocenila je Brnabić.

Govoreći o nasilju i pretnjama sinu predsednika Srbije, Brnabić je rekla da u toj atmosferi Vlada radi i sprovodi kompleksne reforme.

"Nekako bi bilo u redu da ne pretite ljudima koji ne misle isto kao oni. Ali to je današnja stvarnost. Razmišljala sam kako smo došli dovde? Od kada je Aleksandar Vučić došao na vlast, koji je njima čovek koji je kriv za sve, a ni za šta nije zaslužan", navela je Brnabić.

foto: Reuter

Ona je ukazala da je Vučić zaslužan i za Železaru i za Bor, kao i za to što je Srbija prošle godine dovela tri milijarde stranih direktnih investicija.

"Sada nije dovoljno da optužuju porodicu i svi smo kriminalci, iako niko nema dokaze. Ja pozivam pravosuđe da reaguje. Juče je gospodin Đilas imao fascinantan tvit kada je rekao da stanove u Beogradu na vodi kupuju samo oni koje to Vučić zamoli. Đilas je naveo ime čoveka, privatno lice. Sada i ljudi koje poznajete postaju mete napada", kazala je Brnabić.

Premijerka je poručila da apsolutno ne pristaje na to da smo svi isti i da ne dozvoljavamo kritičku misao.

"Ako postoji jedan segment društva koji su uvek kritičari, to su umetnici, a mi danas imamo u Srbiji budžet za film 50 puta veći nego ranije. Nijedan film nije bio odbijen. Vlada Srbije je podržala i filmove koji su kritički prema vlasti", navela je Brnabić.

Premijerka Srbije je ocenila da je najveći politički izazov Kosovo i Metohija i da Priština nastavlja sa jednostranim potezima.

"Obavestićemo sve da oni nastavljaju sa jasnom politikom proterivanja Srba. Mi ćemo na tome raditi", kazala je Brnabić.

Kada je reč o ekonomiji, premijerka je naglasila da se u ovom trenutku vode pregovori za 46 investicionih projekata.

"To su ukupna ulaganja u 2019. od tri milijardi evra i to je nekih 30.000 novih radnih mesta. Mi se fokusiramo na to, žao mi je što moramo da se bavimo ovakvim stvarima što ne možemo više da se bavimo radnim mestima, ali to samo znači da ćemo morati brže, bolje i više da radimo", zaključila je ona.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.