KLAO SRBE, PA GA SADA HARADINAJ NAGRADIO: Ovog RATNOG ZLOČINCA je uzeo za SAVETNIKA!
Stari drugari: seljimi i Haradinaj, Foto: Printscreen

zločinac dobio funkciju

KLAO SRBE, PA GA SADA HARADINAJ NAGRADIO: Ovog RATNOG ZLOČINCA je uzeo za SAVETNIKA!

Otkako se nalazi na uslovnom otpustu, Seljimi je bio i gost u kabinetu premijera i predsednika, koji Seljimija vide kao "generala slobode" i "živog heroja"

Objavljeno: 17:47h

Bivši komandant OVK Sulejman Seljimi, koji je na Kosovu i Metohiji osuđen za ratni zločin protiv civilnog stanovništva i još uvek izdržava kaznu, s tim da je trenutno na uslovnom otpustu zbog "dobrog vladanja", imenovan je za političkog savetnika premijera Ramuša Haradinaja, prenosi Kos sev.

Vest da će Seljimi postati Haradinajev politički savetnik potvrdio je u petak šef Haradinajevog kabineta, Avni Arifi, navodi danas portal sa severa Kosova, pozivajući se na prištinski list "Zeri".

Otkako se nalazi na uslovnom otpustu, Seljimi je bio i gost u kabinetu premijera i predsednika, koji Seljimija vide kao "generala slobode" i "živog heroja".

Otvoreno veličanje lika i dela osuđenog ratnog zločinca na Kosovu od strane najviših prištinskih predstavnika, kao i njegovo angažovanje u kabinetu tzv. kosovskog premijera još uvek nije izazvalo reakcije niti zvaničnika niti organizacija civilnog društva, konstatuje Kos sev.

Seljimi je u petak imao sastanak sa Haradinajem, a tzv. kosovski premijer je na svom Fejsbuk profilu, tom prilikom, saopštio da je počastvovan posetom "generala slobode" i dodao da će "pravo i istina Kosova uvek biti pobednički".

Haradinaj, inače, ima 35 savetnika u svom kabinetu.

Seljimi, koji se nalazio na izdržavanju zatvorske kazne zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, 25. januara pušten je na uslovni otpust, a kosovski lideri su osuđenog ratnog zločinca primili kao počasnog gosta.

Istog dana, lažni kosovski predsednik Hašim Tači primio ga je u svom kabinetu, nakon čega je na svom Fejbuku profilu napisao:

"Sa živim herojem, komandant Sulejman Seljimi je na slobodi, Kosovo je bolje i bezbednije".

Vest o odobrenom uslovnom otpustu bivšem komandantu OVK pozdravio je lider opozicione LDK Isa Mustafa.

- Bilo mi je drago da čujem vest o oslobađanju generala Sulejmana Seljimija. General Seljimi je dao poseban doprinos ratu i miru - napisao je Mustafa na svom Fejsbuk profilu.

Kako bi proslavili uslovni otpust Seljimija, kosovski predsednik Hašim Tači, predsednik PDK Kadri Veselji i bivši komandanti OVK okupili su se 26. januara u Brocni, selu u Srbici.

Seljimi je dobio i poziv za ispitivanje od strane Specijalnog suda i trebalo je da bude ispitan 9. januara u Hagu, ali je hospitalizovan dva dana pred put.

BONUS VIDEO:

STRAVIČNA EKSPLOZIJA U CENTRU PODGORICE: Automobil dignut u vazduh, vozač ispao kroz prozor, bore mu se za život (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Zeri)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.