Tončev: Ukidanje presude je moj ŠAH MAT za tužiteljku Danijelu Trajković
Postupak protiv Tončeva, zbog optužbe da je oštetio budžet Opštine Surdulica za 71 milion dinara, pokrenut je još 2014. anonimnom krivičnom prijavom, Foto: Espreso.co.rs

otkrivamo

Tončev: Ukidanje presude je moj ŠAH MAT za tužiteljku Danijelu Trajković

Postupak protiv Tončeva, zbog optužbe da je oštetio budžet Opštine Surdulica za 71 milion dinara, pokrenut je još 2014. anonimnom krivičnom prijavom

Objavljeno:

Prekršajni apelacioni sud u Nišu, usvojio je žalbu predsednika Skupštine Opštine Surdulica i narodni poslanik Novica Tončev, i ukinio je presudu Prekršajnog suda u Srudulici kojom je Tončev bio osuđen na novčanu kaznu zbog finansiranja surduličkog superligaša FK "Radnik" novcem iz budžeta Opštine Surdulica tokom 2012. i 2013. godine.

Postupak protiv Tončeva, zbog optužbe da je oštetio budžet Opštine Surdulica za 71 milion dinara, pokrenut je još 2014. anonimnom krivičnom prijavom. On je tada tvrdio da je prijava "upakovana" u prostorijama surduličnih naprednjaka u saradnji sa Danijelom Trajković, tadašnjom prvom damom Osnovnog javnog tužilaštvau Vladičinom Hanu, koja se danas nalazi na čelu VJT u Vranju.

"Zbog te prijave tužiteljka Danijela Trajković je mesecima šikanirala mene i sve zaposlene u opštini Surdulica. Više od 100 kilograma dokumenata smo morali da iskopiramo, saslušavani smo kao najveći kriminalci. Ogromna šeteta je naneta i "Radniku", jer je vođena kampanja u kojoj se pisalo da je se taj klub nezakonito finansira novcem iz budžeta opštine. Na kraju je Trajkovićeva zaključila da ne može da dokaže bilo šta kriminalno, pa je donela odluku da odbaci krivičnu prijavu", kaže Novica Tončev i dodaje da se tužiteljka na kraju odlučila za vođenje prekršajnog postupka protiv njega, pa je ceo predmet prebacila u Prekršajni sud u Surdulici:

"Ona je zbog svoje karijere i fotelje morala bilo šta da uradi sa tim predmetom, pa mi je napisala prekršajnu prijavu. Optužila me da sam prekršio Zakon o budžetskom sistemu u Zakon o sportu, jer je Opštinsko veće Surdulice, donosilo odluke o finansiranju sporta tokom dve budžetske godine u visini od 71 milion dinara. Odazvao sam se na poziv suda, izneo sam odbranu i oktobra prošle godine osuđen sam na novčanu kaznu od 12.000 dinara i na tu presudu moj advokat se žalio Apelacionom sudu u Nišu", objašnjava Tončev i naglašava da nije problem da plati kaznu ukoliko je kriv, ali da se u ovom slučaju radi o "klasičnom progonu i revanšizmu Danijele Trajković koja je potpisala tu prijavu, a potom napradovala na funkciju u VJT Vranje":

"Verovao sam da ću dokazati da zakon nije prekršen i da jedan dinar nije zloupotrebljen iz opštinske kase i to je potvrdila odluka Apelacionog suda. Sada OJT u Vladičinom Hanu treba da preuredi svoju prijavu protiv mene, pošto je prilično pravno nepismeno spakovana, pa da je sud ponovo razmotri i donese presudu. Zakon ni u jednom slovu nisam prekršio, pa zato jedva čekam da vidim kako je Trajkovićeva to sve zamislila da uradi. Sportskim rečnikom od mene je već sada dobila šah mat", kaže Novica Tončev.

Rešenje Prekršajnog apelacionog suda!
Rešenje Prekršajnog apelacionog suda!foto: Espreso / Privatni arhiv

Prvi čovek SO Surdulica izražava zabrinitost "za sudbinu budžeta države usled neosnovanih optužnica i sudskih postupaka u kojima učestvuje Danijela Trajković". Tončev naglašava da će obračun Trajkovićeve sa njim koštati državu oko 1.000 evra, jer će toliko iznositi advokatski troškovi koje će država morati da mu plati. "To je sitnica u odnosu na destine miliona koje su isplaćene ljudima koje je tužiteljka u svojoj karijeri progonila po ličnoj ili političkoj osnovi", zaključuje Novica Tončev.

BONUS VIDEO:

DA LI JE OVO NAJOMILJENIJI TATA?! Za svog sina jeste. Pogledajte i zašto!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.