KOMUNISTI VEĆ JEDNOM DA SHVATE DA JE RAT GOTOV! Dražin unuk poslao JAKU PORUKU koja odzvanja Srbijom
Vojislav Mihailović, unuk đenerala Draže, Foto: Printscreen

PREKIPELO MU

KOMUNISTI VEĆ JEDNOM DA SHVATE DA JE RAT GOTOV! Dražin unuk poslao JAKU PORUKU koja odzvanja Srbijom

Draža dobija muzej i tačka, tvrde u POKS-u

Objavljeno:

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) pruža punu podršku inicijativi za osnivanje muzeja generala Dragoljuba Draže Mihailovića.

Najoštrije osuđujemo preostale komuniste u SUBNOR-u, koji se toj ideji protive i žele da se nastave podele u našem narodu.ž

- Podsećamo neobavešteni SUBNOR, koji još uvek živi u 1945. godini, da je Draža Mihailović rehabilitovan 2015. i donet je Zakon o izjednačavanju prava četnika i partizana. Vreme je da konačno shvate da je rat gotov i da ne mogu večno da žive na račun države i unuci, praunuci, čukununuci partizana, kao što ne treba ni potomci četnika da budu na grbači društva. Iako hoće da nas i dalje dele, mi stavljamo tačku na podele jer narod mora da zna istinu o oba antifašistička pokreta. Dražin muzej će biti popunjen ličnim predmetima i dokumentima koje je sačuvao narod od zaborava i poluvekovne komunističke propagande. Nikada više nećemo dopustiti da naša deca budu žrtve komunističkih laži, nego ćemo insistirati da uče istinu, oslobođenu od ideoloških stega koje su trajale od Drugog svetskog rata do danas. Srbija neće ponovo pokleknuti pod pritiscima naslednika komunističkih generala koji su posle Drugog svetskog rata, kada su se nelegalno i nasilno dograbili vlasti, divljački pobili celokupnu srpsku društvenu elitu, intelektualce, monarhiste i preduzetnike, sve koji nisu podržavali novi totalitarni režim. Ne prihvatamo njihove tvrdnje da su Srbi i Hrvati imali jednaku ulogu u Drugom svetskom ratu, jer su imali jedan fašistički i jedan antifašistički pokret. Srbi nisu podržavali naciste, nego su imali dva antifašistička pokreta - Jugoslovensku vojsku u otadžbini generala Dragoljuba Draže Mihailovića koja je prva pokrenula ustanak protiv okupatora i partizanski pokret, koji je sa ustankom krenuo tek nakon napada Nemačke na Sovjetski savez, jer je to bila njihova otadžbina, a ne Kraljevina Jugoslavija - poručio je potpredsednik POKS i unuk slavnog generala Vojislav Mihailović.

Istina je kao voda, uvek nađe put i danas svako dete zna da je Draža Mihailović, koga naslednici komunista i dalje nazivaju izdajnikom i kvislingom, dobio brojna odlikovanja od saveznika.

Među njima su odlikovanja američkog predsednika Harija Trumana iz 1948. i francuskog predsednika Šarla De Gola iz 1943. godine. Danas svi znaju da su Nemci tokom rata izlepili celu Srbiju poternicama na kojima su bile slike Draže Mihailovića i Josipa Broza Tita i nagrada od 100.000 rajhsmaraka u zlatu za onog ko ih ubije. Najočigledniji je primer falsifikovanja istorije to što je više od pola veka skrivan od naroda deo poternice na kojem je slika Draže Mihailovića, koja je odsečena, a ostavljena je samo Titova slika. Čitav svet zna da je saveznička štampa. Tokom celog rata pisala o borbama četnika protiv okupatora i oslobađanju npr. Loznice, kao prve savezničke pobede 1941. godine. Ovde nije reč o reviziji istorije, kako neki ističu, nego o tome da su se stekli uslovi da istina konačno ugleda svetlost dana, posle više od pola veka tame. Svidelo se nekome ili ne, to je proces koji više niko neće moći zaustaviti.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.