TRAMP NIJE NA NAŠOJ STRANI, SRBIJA JE POSTALA MILJENIK EU: Analitičar OTVORIO OČI Tačiju
Ozbiljan debata: Ljuboja i Tači, Foto: Printscreen

novi vetrovi

TRAMP NIJE NA NAŠOJ STRANI, SRBIJA JE POSTALA MILJENIK EU: Analitičar OTVORIO OČI Tačiju

Ideja na kojoj je rođeno Kosovo je propala, jer niko neće dozvoliti da ono postane etnički čista država koja štiti svoje građane, pošto je od starta zamišljena kao multietnički koncept

Objavljeno:

Prištinski analitičar Fatis Lubonja upozorio je u televizijskoj debati predsednika tzv. Kosova Hašima Tačija da slabljenje Evropske unije i "evropskog projekta", kao i dolazak Donalda Trampa na vlast, ne pogoduje budućnosti Kosova.

- Postoji milšljenje da su se stvari promenile i da su nam te promene od koristi. Šta se stvarno promenilo, a da to ide u korist Srbije, Kosova ili samog Hašima Tačija? Desile su se veoma važne promene koje su uništile evropski projekat koji je bio baziran na Evropi bez granica i vratili smos e na princip nacionalnih država, na kojima insistira i Trampova administracija. Takva postavka stvari danas više koristi Srbiji nego Kosovu, jer Evropa više ne zna kako da reaguje, kao što bi reagovala ranije, a i nju su preplavile nacionalističke parije koje trenutno dominiraju na političkoj sceni većine zemalja EU. Dakle, ideja na kojoj je rođeno Kosovo je propala, jer niko neće dozvoliti da ono postane etnički čista država koja štiti svoje građane, pošto je od starta zamišljena kao multietnički koncept u kojem glavnu ulogu igra zaštita ljudskih prava - rekao je Lubonja, koji je Tačija podsetio i na izjavu Edi Rame, koja, po njemu, sada zvuči proročanski, a glasi: "Tramp je opasnost za svet".

BONUS VIDEO:

JAVILI SE RODITELJI BEBA KOJE SU PRONAĐENE U ZAMRZIVAČU! Evo zašto ih nisu sahranili i šta tvrde da se desilo

(Espreso.co.rs/Kosova.info)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.