IMAMO ISTORIJSKO PRAVO NA JUG SRBIJE, GRANICE ĆE BITI PROMENJENE: Tači OTVORIO karte, NJEGOVE IDEJE prizivaju ZLO!
Krenuo u ofanzivu: Hašim Tači, Foto: Beta

opasna retorika

IMAMO ISTORIJSKO PRAVO NA JUG SRBIJE, GRANICE ĆE BITI PROMENJENE: Tači OTVORIO karte, NJEGOVE IDEJE prizivaju ZLO!

Moja ideja je da u ovu priču uključim Preševo, Medveđu i Bujanovac. Mislim da Kosovo ima istorijsko pravo na ove teritorije.

Objavljeno:

Predsednik tzv. Kosova Hašim Tači diskutovao je sa političkim analitičarem Andijem Bušatijem o internacionalnoj poziciji Kosova i dijalogu Beograda i Prištine.

Bušati je rekao da Tači krije pravo stanje stvari i krije neke činjenice od građana Kosova kada je reč o korekciji granica, dodavši da je priča o granicama uznemirila neke evropske lidere što je dokaz da se ne radi o tehničkoj korekciji nego neče, daleko opasnijem.

Tači je odvratio da to nije istina i da je međunarodna zajednica u potpunosti upoznata sa temama predstojećeg dijaloga u Briselu.

- Tehnička demarkacija granica treba da se završi što pre. Moja ideja je da u ovu priču uključim Preševo, Medveđu i Bujanovac. Mislim da Kosovo ima istorijsko pravo na ove teritorije. Dijalog se neće odnositi samo na tehničku demrkaciju granica nego i na državu kakvu sada poznajemo. Status kvo je neodrživ i opasan za Kosovo i ima tendenciju da oslabi našu državu, i na unutrašnjem i na spoljašnjem nivou. S druge strane, zamrznuti konflikt je opasan za Kosovo, region i Srbiju. Nastavak ovog konflikta mogao bi d aima tragične posledice za obe nacije. Pandorina kutija, o kojoj se toliko priča, otvorena je na Balkanu i može da je zatvori samo dogovor o međusbonom priznanju Kosova i Srbije. Konflikt u Bosni je mnogo stariji od onog na Kosovu i on će se nastaviti - rekao je Tači.

BONUS VIDEO:

DA ANĐELI SLOMLJENIH KRILA SAMOSTALNO POLETE! Daunov sindrom nije prepreka da se osobe sa njim zaposle i postanu korisni članovi društva! Evo i kako! (KURIR TV)

(Espreso.co.rs/Indeksonline)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.