AMERIČKI AMBASADOR LJUT NAPUSTIO SASTANAK NA KOSOVU! Tači, Haradinaj i Veselji ogluveli od zvuka ZALUPLJENIH VRATA
Filip Kosnet na Kosovu, Foto: AP

PREKIPELO MU

AMERIČKI AMBASADOR LJUT NAPUSTIO SASTANAK NA KOSOVU! Tači, Haradinaj i Veselji ogluveli od zvuka ZALUPLJENIH VRATA

Filip Kosnet besan napustio sastanak...

Objavljeno:

Nezadovoljan sastanakom sa institucionalnim i političkim lidera u Prištini, Hašimom Tačijem, Kadrijem Veseljijem i Ramušem Haradinajem, američki ambasador Filip Kosnet navodno je demonstrativno ranije danas napustio sastanak, a izlazeći je zalupio vratima.

Kako piše prištinski Zeri, Kosnet je sastanak napustio zbog odbijanja Haradinaja da suspenduje takse nametnute na proizvode iz Srbije i BiH, što bi otvorilo put ka nastavku dijaloga sa Beogradom.

RTK je, pozivajući se na svoje izvore, javila da je to bio razlog što je Kosnet prvi napustio sastanak nakon samo sat vremena, a Tači, Veselji i Haradinaj su i nakon njegovog odlaska ostali u postoriji u kojoj se sastanak održavao.

ovog odlaska Navodi se takođe da je ambasador Kosnet institucionim liderima u Prištini na sastanku jasno stavio do znanja da postoje samo dva načina za rešenje pitanja nametnutih taksi.

Prvo je, dodaje se, suspenzija taksi, na čemu će SAD insistirati do kraja, a drugo je, ako se prvo ne dogodi, nametanje američkih sankcija, što podrazumeva ozbiljno remećenje, inače, veoma dobrih odnosa Prištine i SAD.

Priština je 100 odsto uvećane takse nametnula Srbiji i BiH 21. novembra prošle godine. SAD i EU su odmah tražile suspenziju te mere, što se nije dogodilo.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.