ĐILAS I EKIPA VIŠE LIČE NA MILOŠEVIĆA, NEGO ŠTO SE RAZLIKUJU OD VUČIĆA! Čeda žestoko isprozivao Savez za Srbiju
Čedomir Jovanović u Skupštini Srbije, Foto: Beta / Milan Obradović

ŠTA JE SAD OVO?

ĐILAS I EKIPA VIŠE LIČE NA MILOŠEVIĆA, NEGO ŠTO SE RAZLIKUJU OD VUČIĆA! Čeda žestoko isprozivao Savez za Srbiju

Pale su teške reči...

Objavljeno:

Lideri Saveza za Srbiju, nažalost, pokazuju više sličnosti sa Slobodanom Miloševićem, nego razlika od Vučića, ocenjuje lider LDP Čedomir Jovanović, povodom opozicionog bojkota predsednika Slovenije Boruta Pahora.

"Danas nazivaju LDP izdajnicima zbog toga što nismo bojkotovali predsednika Slovenije Boruta Pahora u parlamentu, kao što je Miloševićev režim krajem osamdesetih izdajnicima proglasio one koji ne bojkotuju slovenačku robu", objašnjava Jovanović u saopštenju.

On podseća da je Slovenija kao članica Evropske unije i NATO i kao zemlja regiona, koja nam iz sentimentalnih razloga može pružiti više podrške u reformama i evropskim integracijama nego što zaslužujemo, među najvrednijim partnerima za ostvarivanje naših demokratskih ambicija u 21. veku.

"Neće biti demokratije u Srbiji ako je vodeća ideologija nacionalizam i izolacija od sveta", poručuje Jovanović i ukazuje da nema normalnog života dok se do kraja ne raskrsti sa katastrofalnom politikom Miloševićevog režima, "koju su obeležili ratovi, zločini, sukob sa Zapadom, podele na pravoverne i izdajnike" Dok Savez sa Srbiju pokušava da imitira populističke antievropske pokrete iz srca Evrope, LDP želi više Evrope u Srbiji, navodi on u saopštenju i dodaje da nema lepe budućnosti za Srbiju u kojoj se organizuje doček za Putina, a bojkotuje Pahor.

Politika koja svoje utemeljenje traži u rušenju Briselskog sporazuma ista je ona politika koja svoje savetnike i lidere šalje da to promovišu u Kremlju, zajedno sa politikom sukoba Srbije i Evropske unije, poručuje Jovanović i zaključuje da je "militantnim pravoslavcima iz Saveza za Srbiju, koji organizuju vojne kampove za decu, predajući ih u ruke ruskih ekstremista, sasvim prirodno da LDP bude njihov najveći neprijatelj".

Tačno je da Vučić danas uglavnom govori ono što je LDP govorio pre pet ili pre deset godina, ali se time ne zadovoljavamo, kažu u LDP, jer smatraju da nemamo toliko vremena za čekanje.

Na suprotnoj strani je, navodi Jovanović, samozvana „pravoverna“ opozicija čiji politički program je temeljno pročišćen od pojmova pomirenje, suočavanje sa prošlošću, ljudska prava, evropske integracije, regionalna saradnja, tržišna ekonomija - vrednosti koje su DNK politike LDP, koji je, kaže, opozicija i onima na vlasti i onima koji se predstavljaju kao opozicija.

Neophodan nam je, smatra lider LDP, dogovor sa Prištinom koji će približiti naša društva i obezbediti mir, iskrene čestitke Severnoj Makedoniji i Grčkoj, koje nam moraju biti uzor u prevazilaženju istorijskih nesporazuma, podrška Bosni i Hercegovini u želji za funkcionalnom državom na evroatlantskom putu.

"Umesto da nam Dragan Đilas interpretira zahteve građana, podsećamo da smo prihvatili poziv organizatora i predstavnika građanskih protesta širom Srbije, te još jednom pitamo kada, gde i sa kim treba da razgovaramo? Nakon opravdanog zahteva da opozicija pokaže na koji način se razlikuje od aktuelne vlasti, najglasniji opozicionari su na LDP-u demonstrirali najgore osobine za koje optužuju Vučića - uvrede i diskvalifikacije umesto dijaloga, isključivosti i podelu na „naše“ i „njihove“, ambiciju za vlašću koja prevazilazi sve vrednosti i uverenja", zaključuje Jovanović u saopštenju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.