OVO JE MOŽDA I POSLEDNJA NEDELJA: Ramuš Haradinaj se obratio Albancima DRAMATIČNIM REČIMA
Ramuš Haradinaj i Hašim Tači: Da li su došli do kraja puta?, Foto: EPA/Valdrin Xhemaj

rasplet

OVO JE MOŽDA I POSLEDNJA NEDELJA: Ramuš Haradinaj se obratio Albancima DRAMATIČNIM REČIMA

Proteklu nedelju je označio veliki pritisak međunarodne zajednice na Prištinu, kako bi se što pre ukinula taksa, a dijalog sa Beogradom nastavio

Objavljeno:

Premijer tzv. Kosova Ramuš Haradinaj je u jučerašnjem intervjuu otkrio da ova nedelja može da bude i poslednja njegova na čelu vlade, piše Kosova.info.

Ovim su potvrđene priče da je između njega, Hašima Tačija i Kadrija Veseljija došlo do ozbiljnih i nepremostivih nesuglasica po pitanju ukidanja takse na srpske proizvode.

Podsetimo, nekoliko dana ranije Haradinaj je uslovio ukidanje taksi organizovanjem međunarodne konferencije na kojoj će biti postignut "konačni sporazum" sa Beogradom.

Hašim Tači se oštro, međutim, protivi ovakvom načinu razmišljanja, pošto je uveren da će neukidanje taksi u najskorije vreme izazvati velike probleme sa najvećim saveznikom Prištine - Sjedinjenim Američkim Državama.

Uz Tačija je i Kadri Veselji, koji drži ključeve koalicione vlade u svojim rukama. On je rekao da "jezik uslovljavanja ne pomaže Kosovu".

I opozicija je "namirisala" da bi Veselji i Tači mogli da ostave Haradinaja bez većine, pa su počela dogovaranja i među njima.

Proteklu nedelju je označio veliki pritisak međunarodne zajednice na Prištinu, kako bi se što pre ukinula taksa, a dijalog sa Beogradom nastavio.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Kosova.info)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.