ZAKUVALO SE NA KOSOVU! AKO KFOR NEĆE DA ZAŠTITI SRBE, MI ĆEMO! Vojska Srbije poslala ALARMANTNO PISMO u Prištinu
Vojnici Srbije i Kfora, Foto: Printscreen Googlemaps, Dragana Udovičić, Epa/Đorđe Savić

OZBILJNO UPOZORENJE

ZAKUVALO SE NA KOSOVU! AKO KFOR NEĆE DA ZAŠTITI SRBE, MI ĆEMO! Vojska Srbije poslala ALARMANTNO PISMO u Prištinu

Neće da budu samo nemi posmatrači...

Objavljeno:

Situacija na južnoj srpskoj pokrajini nije naivna, a nakon uvođenja taksi od 100 odsto na robu iz Srbije od strane Prištine dodatno se zakuvala. Tim povodom Vojska Srbije pisala je komandi Kfora i upozorila je da neće biti samo nemi posmatrač!

Kako saznaje naš portal iz Vojske Srbije, a u sklopu sa redovnim aktivnostima i dogovorene komunikacije otišlo je pismo Kforu.

- Pismo je deo redovne komunikacije, dve strane. Vojska Srbije je upozorila komandu Kfora da neće biti samo nemi posmatrač ukoliko na severu Kosova i Metohije dođe do ugrožavanja bezbednosti srpskog stanovništva - kaže nam naš izvor iz Vojske Srbije.

Prema njegovim rečima Vojska Srbije samo želi da upozori sve bitne faktore na Kosovu i Metohiji da nikome neće dozvoliti da ugrožava bezbednost srpskog stanovništva.

„Komandi međunarodnih snaga u Prištini u više navrata jasno smo stavili do znanja da su obavezni da održavaju red i mir i vode računa o bezbednosnoj situaciji srpskog naroda. Naša poruka bila je da se bilo kakvo nasilje nad Srbima, po ugledu na pogrom 2004. godine, neće dozvoliti“ kaže nam naš izvor.

U pismu je posebno naglašeno da se Srbi na Kosovu nakon političkih i bezbednosnih napetosti i ubistva Olivera Ivanovića ne mogu osećati dovoljno bezbedno i moli se Kfor da učini sve kako bi zaštitio srpsko stanovništvo, ali i njihovu imovinu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.