SRPSKI AMBASADOR U NARODNOJ NOŠNJI SVE ODUŠEVIO: Aleksandar Ristić predao akreditivna pisma predsednici Etiopije
Domaćini i šefica etiopske države sa simpatijama su gledali na odevnu kombinaciju srpskog ambasadora, Foto: mfa.gov.rs

sve je po protokolu

SRPSKI AMBASADOR U NARODNOJ NOŠNJI SVE ODUŠEVIO: Aleksandar Ristić predao akreditivna pisma predsednici Etiopije

Diplomatski protokol u svim državama sveta predviđa da ambasador na svečanosti predaje akreditiva može biti odeven u tamno odelo,diplomatsku uniformu ili nacionalnu nošnju

Objavljeno:

Ambasador Aleksandar Ristić predao je 24. januara 2019. godine akreditivna pisma predsednici Savezne Demokratske Republike Etiopije Sahlevork Zevde. Na ceremoniji u Nacionalnoj palati, nekadašnjoj carskoj rezidenciji i kancelariji Hajla Selasija, ambasador Ristić pojavio se u srpskoj, šumadijskoj narodnoj nošnji. Diplomatski protokol u svim državama sveta predviđa da ambasador na svečanosti predaje akreditiva, jednoj od najformalnijih diplomatskoh aktivnosti, može biti odeven u tamno odelo (ili kostim, za dame), diplomatsku uniformu ili nacionalnu nošnju.

Aleksandar Ristić u narodnoj nošnji i šajkači na glavi
Aleksandar Ristić u narodnoj nošnji i šajkači na glavi foto: mfa.gov.rs

Domaćini i šefica etiopske države sa simpatijama su gledali na odevnu kombinaciju srpskog ambasadora, posebno jer takav izbor odeće nije uobičajen za evropske diplomate, ali je veoma čest kada su u pitanju predstavnici afričkih ili azijskih država.

U razgovoru koji je usledio, Sahlevork Zevde, prva žena predsednik u istoriji Etiopije, istakla je da se o istorijatu prijateljstva Srbije i njene zemlje može pričati satima. Sagovornici su se saglasili da na čvrstim temeljima bratstva dva naroda treba nastaviti izgradnju savremenih veza Srbije i Etiopije.

1 / 4 Foto: mfa.gov.rs

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.