REPUBLIKA SRPSKA MOŽE DA MENJA IME SAMO U SRBIJA! Šapić je dao savršen predlog za Izetbegovića!
Aleksandar Šapić oglasio se povodom predloga Bakira Izetbegovića, Foto: Espreso

oglasio se

REPUBLIKA SRPSKA MOŽE DA MENJA IME SAMO U SRBIJA! Šapić je dao savršen predlog za Izetbegovića!

Bakir Izetbegović predlaže da ukinu ime Republici Srpskoj

Objavljeno:

Stranka Bakira Izetbegovića - SDA je ranije najavila da će preko svojih predstavnika u državnim institucijama pokrenuti pravnu proceduru pred Ustavnim sudom BiH radi preispitivanja imena RS.

Predstavnici svih političkih parlamentarnih stranaka u Republici Srpskoj potpisali su zajedničku izjavu u kojoj su upozorili da će Narodna skupština doneti odluku o budućem statusu RS u slučaju da Ustavni sud BiH prihvati moguću apelaciju SDA o promeni naziva Republike Srpske.

Odluku Srba da ne dozvole nikakve igre sa budućnošću Srpske podržao je HDZ i Dragan Čović. Da li zbog srpskog jedinstva i podrške Hrvata lider SDA Bakir Izetbegović naglo je povukao ručnu poručivši da ta stranka za sada odustaje od inicijative za promenu imena Republike Srpske.

Ovim povodom oglasio se Predsednik opštine Novi Beograd i lider Srpskog patriotskog saveza Aleksandar Šapić.

-Bakir Izetbegović predlaže da ukinu ime Republici Srpskoj. Nisam samo čuo kako onda planira da nazove taj deo teritorije, gde se preko 80% stanovništva izjašnjava kao Srbi? Verovatno je mislio recimo Srbija? Pa dobro, možda i nije tako loš predlog. Ljudi smo, dogovorićemo se. - napisao je Šapić na svom Tviteru.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.