VUČIĆEVO OBRAĆANJE JAVNOSTI: Uhapšen Dragoljub Simonović, predsednik opštine Grocka!
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

nove informacije

VUČIĆEVO OBRAĆANJE JAVNOSTI: Uhapšen Dragoljub Simonović, predsednik opštine Grocka!

On se danas vratio iz Davosa gde je učestvovao na Svetskom ekonomskom forumu

Objavljeno: 22:44h

Predsednik Aleksandar Vučić je u vanrednom obraćanju građanima Srbije, rekao je da smo uspeli da zemlju izvučemo iz ambisa.

- Uspeli smo da vratimo nadu i da u mnogim gradovima otvorimo fabrike, da postanemo partner i da podignemo ugled Srbije. Uspeli smo da Srbija bude naprivlačnija za strane investitore, i da podignemo i vratimo pitanje Kosova. - Uspeli smo da Srbiju vratimo u igru i da Srbija bude činilac koji se pita. Srbijom ne vladaju otuđeni centri moći, ni tajkuni, ni strane ambasade. Narod je izvor vlasti, i narod na slobodnim izborima donosi odluku - jasan je bio predsednik. rekao je Vučić.

- Imali smo osećaj kod stanovništva da pravda nije zadovoljena. Biće donete izmene krivičnog zakona i zakon o poreklu imovine. Biće jasno da sa državom nema igre, rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić foto: Printscreen

- Govori se o partijskim knjižicam ako svemoćnoj ulaznici da radite šta hoćete. Srbija će biti pravno uređena zemlja.

- Želim da vas obavestim da je policija danas uhapsila i zadržala Dragoljuba Simonovića, predsednika opštine Grocka.

- Mi ćemo ovih dana ići u Grocku da vidimo da li ta opština može da funkcioniše ili će biti novih izbora. U ovoj zemlji će novinari biti zaštićeni, i ovo je poruka za sve da nasilje neće biti nikom dozvoljeno i to je odlučna odluka države. Videćete da više neće biti nekažnjivosti političara i onih iz bivše i ovih i sadašnje vlasti. Niko neće biti zaštićen zbog partijske knjižice. ovo je za nas važan dan i pokazuje svu našu odlučnost da menjamo stvari i da pošaljemo svima u svetu signal da je Srbija sigurna zemlja i da u njoj nije bilo ubistva ili ranjavanja novinar akao u drugim zemljama. naš posao je da kaznimo i nalogodavce i izvršioce. Posvetićemo se pravid i vraćanju kontrole u ruke naroda i daljudi osete da se neko biri za njih. i da niko ne može da bude toliko bahat, bez obzira kojoj stranic pripadaju, rekao je Vučić.

On se danas vratio iz Davosa gde je učestvovao na Svetskom ekonomskom forumu.

U izjavi novinarima, uoči povratka u Beograd, rekao je kako "čuje da ima važnih vesti u zemlji", ili da "može da ih bude, tako da treba da se vraćamo i da rešavamo probleme u zemlji".

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.