DUBRAVKA IZ D LITL ČAJLD ZA OVE: Ovi političari nam su i pre Filipovske naterali suze na oči svojim engleskim!
Političari kubure sa engleskim jezikom, Foto: Printscreen Youtube, Profimedia

smehotres

DUBRAVKA IZ D LITL ČAJLD ZA OVE: Ovi političari nam su i pre Filipovske naterali suze na oči svojim engleskim!

Pojedinim političarima znanje i izgovor engleskog jezika nisu jača strana

Objavljeno:

Poslanica srpske napredne stranke Dubravka Filipovski dospela je u u žižu javnosti zbog govora o slobodi medija u Srbiji, koji je održala u Savetu Evrope, i to na engleskom.

Međutim, njen engleski je ocenjen kao "tarzanski", pa je video snimak njenog obraćanja postao glavna tema na društvenim mrežama. Nažalost, Dubravka Filipovski nije jedina koja kuburi sa engleskim jezikom.

Sećate li se bivše ministarke pravde Snežane Malović, kada se obratila javnosti na engleskom jeziku posle potpisivanja rešenja o izručenju Ratka Mladića Haškom tribunalu?

Javnost je imala prilike da čuje i obraćanje bivšeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića mnogo puta, ali obraćanje učesnicima Samita šefova država i vlada Jugoistočne Evrope u Beogradu bilo je posebno interesantno.

Nikolić je na samitu govorio o dijalogu Kosova i Srbije i bilateralnim odnosima u region. Kako je to zvučalo, prosudite sami:

Poznato je i da ministar spoljnih poslova Ivica Dačić nikako ne barata engleskim jezikom, međutim, upravo zbog funkcije koju obavlja mora da komunicira na engleskom. Doduše, to je retko, ali javnost je imala priliku da čuje njegov izgovor engleskog na sednici Stalnog saveta OEBS-a.

A sećate li se lidera SPO Vuka Draškovića kada se putem CNN-a za vreme NATO bombardovanja 1999. godine obratio javnosti?

Bonus video:

Espreso intervju, ministarka pravde Nela Kuburović

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.